Augmented Reality (AR) kennisbank

Deze AR Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over Augmented Reality en AR-brillen. Dit is met name basiskennis en uitleg over alle begrippen. Naast onze kennisbank vind je meer informatie op ons blog en nieuwsberichten.

WELKE BOEKEN OVER AR ZIJN ER TE KOOP?

Als je je meer wilt verdiepen in AR, koop dan een boek over AR - Augmented Reality. Inmiddels zijn er diverse boeken verschenen met meer informatie over augmented reality, AR-brillen en toepassingen hiervan:

AUGMENTED REALITY: BASISKENNIS

Een Augmented Reality bril is een headset dat op het hoofd wordt gedragen, waarmee kijkers beelden kunnen zien die over de werkelijke omgeving worden heen gelegd. AR-brillen die lijken op de Google Glass-variant zijn als brillen, maar veel minder opdringerig. AR-headsets zoals HoloLens van Microsoft bedekken de ogen en zijn meeslepender.

Augmented reality (AR) is een interactieve ervaring van een real-world omgeving waarin de objecten die zich in de echte wereld bevinden, worden versterkt door computergegenereerde perceptuele informatie, soms via meerdere sensorische modaliteiten, waaronder visueel, auditief, haptisch, somatosensorisch en olfactorisch. AR kan worden gedefinieerd als een systeem dat aan drie basisfuncties voldoet: een combinatie van echte en virtuele werelden, real-time interactie en nauwkeurige 3D-registratie van virtuele en echte objecten. De overlappende sensorische informatie kan constructief zijn (d.w.z. additief voor de natuurlijke omgeving) of destructief (d.w.z. maskeren van de natuurlijke omgeving). Deze ervaring is naadloos verweven met de fysieke wereld, zodat het wordt gezien als een meeslepend aspect van de echte omgeving. Op deze manier verandert augmented reality iemands voortdurende perceptie van een echte omgeving, terwijl virtual reality de echte omgeving van de gebruiker volledig vervangt door een gesimuleerde. Augmented reality is gerelateerd aan twee grotendeels synonieme termen: mixed reality en computergemedieerde realiteit.

De primaire waarde van augmented reality is de manier waarop componenten van de digitale wereld opgaan in iemands perceptie van de echte wereld, niet als een simpele weergave van gegevens, maar door de integratie van meeslepende sensaties, die worden waargenomen als natuurlijke onderdelen van een milieu. De vroegste functionele AR-systemen die gebruikers meeslepende mixed reality-ervaringen boden, werden uitgevonden in het begin van de jaren negentig, te beginnen met het Virtual Fixtures-systeem dat in 1992 werd ontwikkeld in het Armstrong Laboratory van de Amerikaanse luchtmacht. Commerciële augmented reality-ervaringen werden voor het eerst geïntroduceerd in entertainment- en gamingbedrijven. Vervolgens hebben augmented reality-toepassingen commerciële industrieën overspannen, zoals onderwijs, communicatie, geneeskunde en amusement. In het onderwijs kan inhoud worden geopend door een afbeelding te scannen of te bekijken met een mobiel apparaat of door AR-technieken zonder markeringen te gebruiken.

Augmented reality wordt gebruikt om natuurlijke omgevingen of situaties te verbeteren en perceptueel verrijkte ervaringen te bieden. Met behulp van geavanceerde AR-technologieën (bijv. Door computervisie toe te voegen, AR-camera's in smartphoneapplicaties en objectherkenning te integreren) wordt de informatie over de omringende echte wereld van de gebruiker interactief en digitaal gemanipuleerd. Informatie over de omgeving en zijn objecten wordt over de echte wereld heen gelegd. Deze informatie kan virtueel of echt zijn, b.v. het zien van andere echt waargenomen of gemeten informatie, zoals elektromagnetische radiogolven, die exact zijn uitgelijnd met waar ze zich werkelijk in de ruimte bevinden. Bron: wiki.com