Hoe werkt een AR-bril?

Hoe werkt Augmented Reality (AR)?

Bij het gebruik van AR ben je als gebruiker ervan bewust dat je je in een echte wereld bevindt gecombineerd en aangevuld met digitale afbeeldingen, tekst, animaties, video’s of 3D-modellen. De werkelijke en virtuele wereld kan op verschillende manieren worden weergegeven. Hieronder meer informatie over hoe AR getoond kan worden en welke technieken gebruikt worden bij augmented reality.

Hoe kan Augmented Reality (AR) worden weergegeven?

AR kan op verschillende apparaten worden weergegeven:
- Brillen
- Smartphones
- Projectieschermen
- Handheld-apparaten

Welke technieken worden gebruikt bij AR?

Er kunnen bij AR verschillende technieken worden gebruikt zoals lokalisatie en mapping, dieptetracking (kort een sensorgegevens die de afstand tot de objecten berekenen) en de volgende componenten:

Camera's en sensoren: verzamelen gegevens over de interacties van gebruikers en verzenden deze voor verwerking. Camera's op apparaten scannen de omgeving en met deze informatie lokaliseert een apparaat fysieke objecten en genereert 3D-modellen. Het kunnen camera's voor speciale doeleinden zijn, zoals in Microsoft Hololens, of gewone smartphonecamera's om foto's / video's te maken.

Computer onderdelen: AR-apparaten zijn in feite kleine computers, net zoals moderne smartphones. Op dezelfde manier hebben ze een CPU, een GPU, flashgeheugen, RAM, Bluetooth / WiFi, een GPS enz. Nodig om snelheid, hoek, richting, oriëntatie in de ruimte te kunnen meten, enzovoort.

Projectie. Dit verwijst naar een miniatuurprojector op AR-headsets, die gegevens van sensoren neemt en digitale inhoud (resultaat van verwerking) op een oppervlak projecteert om te bekijken. In feite is het gebruik van projecties in AR nog niet volledig uitgevonden om het in commerciële producten of diensten te gebruiken.

Reflectie. Sommige AR-apparaten hebben spiegels om het menselijk oog te helpen bij het bekijken van virtuele beelden. Sommige hebben een "reeks kleine gebogen spiegels" en sommige hebben een dubbelzijdige spiegel om licht naar een camera en het oog van een gebruiker te reflecteren. Het doel van dergelijke reflectiepaden is om een goede beelduitlijning uit te voeren.

Meer informatie over Augmented Reality vind je hier: