De beste Augmented Reality software

AR-software werkt samen met apparaten zoals tablets, telefoons, headsets en meer. Deze integrerende apparaten bevatten sensoren, digitale projectoren en de juiste software waarmee deze door de computer gegenereerde objecten in de echte wereld kunnen worden geprojecteerd. Zodra een model over de echte wereld heen is bedekt, kunnen gebruikers ermee communiceren en het model manipuleren.
Deze oplossingen hebben naast het plaatsen van een 3D-model in de echte wereld nog meer toepassingen. AR wordt vaak gebruikt voor amusementsdoeleinden, met name gaming. Deze software kan ook worden gebruikt om contextuele informatie weer te geven. Gebruikers kunnen de cameraweergave van de hardware op een object richten om waardevolle gegevens weer te laten geven.
Vind hier de beste en meest gebruikte Augmented Reality AR Software.

Waarom AR-software gebruiken?

Aangezien AR nog een jonge technologie is, biedt het bepaalde voordelen voor bedrijven die andere software niet kan bieden. Hieronder volgen slechts enkele van de voordelen van het gebruik van AR-software:

Productweergave:
AR-technologie stelt potentiële klanten in staat om een product of dienst te bekijken en er interactie mee te hebben voordat ze een aankoop doen. Hierdoor kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Verbeter inhoud:
AR-technologie stelt gebruikers in staat om verschillende soorten gegevens in inhoud op te nemen. Mensen kunnen hun apparaat op een real-life object richten om te leren wat voor soort informatie dan ook nodig is, in plaats van ernaar te moeten zoeken.

Training:
AR-oplossingen stellen gebruikers in staat werknemers grondiger op te leiden dan mogelijk is door middel van documentatie en vergaderingen. Met deze software kunnen cursisten de verantwoordelijkheden van hun baan leren door ze volledig te visualiseren, in plaats van alleen te lezen over hun taken.

Productiviteit:
Met AR software kunnen gebruikers de workflow en processen in hun bedrijf verbeteren. Dit geldt met name voor op productie gebaseerde organisaties. Fabrieksarbeiders kunnen potentiële gevaren sneller signaleren, samen met toegang tot de benodigde middelen.

Betrek uw publiek:
Consumenten worden overspoeld met advertenties voor print en televisie voor verschillende producten en diensten, tot het punt waarop ze er niet veel aandacht aan besteden. Het invoegen van augmented reality in advertenties zal de aandacht trekken van je doelgroep.

Welke soorten AR-software zijn er beschikbaar?

AR is nog jong en er komen nog veel nieuwe soorten technologie bij. Hieronder volgen echter enkele van de belangrijkste typen AR-software die momenteel op de markt zijn:

AR-visualisatiesoftware
Met dit type software kunnen organisaties meeslepende ervaringen creëren waarmee consumenten kunnen communiceren. Gebruikers van AR-visualisatiesoftware kunnen 3D-inhoud uploaden en de afbeelding schalen, de kleur aanpassen en de aanvullende details opnemen die nodig zijn om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AR content management systeem (CMS)
Met een AR CMS kunnen gebruikers ruwe 3D-inhoud in bulk uploaden, die uiteindelijk de basis zal worden voor AR-ervaringen. Deze inhoud kan binnen het platform worden beheerd en bewerkt.

AR SDK
Met deze tools kunnen gebruikers digitale objecten bouwen die opgaan in de echte wereld en uiteindelijk een volwaardige AR-ervaring worden.

AR WYSIWYG-bewerkingssoftware
Met deze software kunnen gebruikers met een beperkte tot geen coderingsachtergrond aangepaste AR-ervaringen creëren. Deze tools hebben mogelijkheden voor slepen en neerzetten waarmee gebruikers 3D-objecten kunnen uploaden en rechtstreeks in eerder ontworpen scènes kunnen neerzetten.

AR-game-enginesoftware
Deze oplossingen bieden game-ontwikkelaars het kader voor het creëren van AR-videogame-ervaringen. Met AR-game-enginesoftware kunnen gebruikers 3D-personages maken en bewerken die kunnen communiceren met de echte wereld.

AR-trainingssimulatorsoftware
AR-trainingssimulatorsoftware maakt gebruik van AR-technologie om werknemers op te leiden voor bepaalde taken.

Industriële AR-platforms
Deze oplossingen worden doorgaans gebruikt door organisaties in de industriële sector. Deze tools bevatten interactieve AR-inhoud die de productiviteit, effectiviteit en veiligheid van deze werknemers verbetert.

Welke AR-software kan ik gratis downloaden?

Er bestaan al heel wat toepassingen van Augmented Reality (AR), maar in allemaal bent u slechts consument. Wie zelf met AR aan de slag wil, kan dat tegenwoordig op meerdere apparaten en met verschillende software. Hieronder gratis te downloaden software:
AR-software Reality Composer
Met Reality Composer. In deze app kun je 3D-scènes creëren op basis van eigengemaakte objecten of voorwerpen en materialen uit de meegeleverde bibliotheek. Deze kunt je vervolgens laten projecteren in het beeld dat de camera ziet en ..

Augmented Reality software om AR apps te ontwikkelen

Met de release van SDK's zoals ARCore voor Android en ARKit voor iOS kunnen ontwikkelaars een groter scala aan gebruikerservaringen produceren en kunnen gebruikers op hun beurt augmented reality ervaren.

Voorbeelden van populaire AR-SDK's:
- Facebook AR-studio: ondersteunt 3D-weergave, realtime gezichtsherkenning, objectherkenning en visuele effecten, AR-shopping-apps en navigatie.
- Apple ARKit: een toolkit om AR-apps voor iPhones en iPads te maken.
- Google's ARCore: maakt gebruik van 3D-positionering, bewegingsregistratie, Google Lens en AI-aangedreven visuele zoektechnologieën die kunnen worden gekoppeld aan smartphones of tablets.

De software-ontwikkelingskit voor visionOS is nu ook beschikbaar op de ontwikkelaarsportal van Apple. Geïnteresseerden krijgen niet alleen tools voor apps op het besturingssysteem Apple Vision Pro. Bekende tools zoals Xcode, SwiftUI, RealityKit, ARKit en TestFlight hebben ook updates ontvangen voor de aankomende mixed reality-headset van Apple.

Andere AR-toolkits zijn onder meer Vuforia, Wikitude, EasyAR en nog veel meer.

4 factoren die de kosten van AR app ontwikkeling beïnvloeden

Is het duur om een AR-app te maken? Hieronder de factoren die de ontwikkelingskosten van Augmented Reality beïnvloeden:

1. Platform
Ontwikkelingskosten zijn doorgaans 10% tot 20% goedkoper voor iOS dan voor Android vanwege de complexiteit van het ontwikkelplatform voor mobiele apps van Google.

2. Gebruikersinterface
Stijl en creativiteit zijn belangrijk. Gebruikers willen een prettige interface die hen uitnodigt om meer tijd door te brengen met de AR-app. Verleiding vereist verfijning, en verfijning vereist meer tijd en hogere kosten.

3. Kosten voor het maken van content en 3D-inhoud
Realistische scènes zijn net zo belangrijk voor de aantrekkingskracht van een Augmented Reality-app als een geweldige interface. Het maken van nieuwe 3D-modellen vereist meer ontwikkeltijd, dus hogere kosten.

4. Keuze van het Augmented Reality-ontwikkelingsbedrijf
Een leverancier van softwareontwikkeling een AR-app laten produceren, betekent dat je een bepaalde prijs moet accepteren, vooral in vergelijking met het maken van een traditionele 2D-applicatie.

Google ontwikkelt Augmented Reality OS voor AR devices

Mogelijk maakt Google binnenkort een comeback met AR-brillen, althans dat blijkt uit vacatures waarin Google engineers en developers zoekt voor een Augmented Reality OS voor nieuwe AR-hardware. "Als Google nieuwe producten toevoegt aan zijn AR-portfolio, zal het OS Foundations-team het eerste softwareteam zijn dat met nieuwe hardware gaat werken", zegt een van de vacatures voor het AR-OS-team. Daarnaast zijn er nog andere vacatures die wijzen op nieuwe ontwikkelingen op (systeem) software voor augmented reality.

Augmented Reality games (AR-spellen)

Als je van (online) spellen houdt, koop dan een game die gebruik maakt van AR - Augmented Reality. Inmiddels zijn er diverse AR-games verschenen. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

AR Games

AR-software voor ondersteuning op afstand

Er zijn meerdere AR-software beschikbaar voor ondersteuning op afstand voor individuen en kleine teams, bijvoorbeeld: Assist AR, voorheen TeamViewer Pilot. TeamViewer Assist AR voorziet technici van de juiste AR-hulpmiddelen om te helpen wanneer machines in de fysieke wereld moeten worden onderhouden of geïnspecteerd. Op die manier krijgen zij het werk efficiënt en accuraat gedaan en wordt de tijd dat de machine stilstaat beperkt tot het minimum.De AR software voor ondersteuning op afstand heeft de volgende kenmerken: 3D-annotaties, objecttracking, bestanden verzenden en ontvangen, opnames maken, optische karakter erkenning (OCR), realtime informatie delen, ondersteuning voor slimme brillen en end-to-end encryptie.

Waar kan ik AR software kopen?

Wil je augmented reality inzetten om werkzaamheden binnen je bedrijf effectiever en efficiënter te laten verlopen? Ben je van plan om AR-brillen te kopen en op zoek naar organisaties die AR oplossing (apps) ontwikkelen? In Nederland zijn er al vele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en ontwikkelen van AR (of MR, XR) toepassingen. Hieronder een overzicht van organisaties waar je contact mee kunt opnemen om je ideeen en wensen rondom augmented reality te bespreken voordat je AR software daadwerkelijk gaat aanschaffen.

AR bedrijven - software en diensten

Welke AR-brillen zijn er te koop?

Lenovo ThinkReality A3-bril

Lenovo ThinkReality A3

Prijs: € 1499,-
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 840,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: € 1049,-