AR bril google glass

Google glass

De nieuwe versie van Google Glass kost rond de 1.050 euro. Met een complete software suite kost de slimme bril zelfs 2.500 euro. De slimme bril is vooralsnog bestemd voor zakelijk en professioneel gebruik.

Google heeft zijn Glass-product opnieuw ontworpen voor zakelijke en industriële toepassingen. De eerste en tweede Google Glass Enterprise Edition-producten verschillen niet veel van elkaar qua ontwerpconcept. De hardware voor de tweede versie is een beetje geüpgraded en er is een optie om verschillende monturen te hebben die meer op een gewone bril lijken.

In industriële en zakelijke omgevingen is Google Glass Enterprise Edition 2 (EE2) het meest geschikt voor werknemers die een handsfree computerassistent nodig hebben. Google Glass EE2 is perfect geschikt voor het verzamelen van items en complexe assemblage. Kwaliteitsborging (QA) en in-situ training zijn andere goede situaties voor handsfree werken die kunnen worden aangevuld met slimme brillen zoals Google Glass EE2.

Als je naar de partnerpagina van Google Glass Enterprise Edition kijkt, zie je 29 verschillende partners die de EE2-headset in verschillende capaciteiten gebruiken. Glas EE2 wordt momenteel gebruikt in gebieden zoals productie, onderhoud, reparatie en logistiek.

In industriële en bedrijfstoepassingen is de Google Glass EE2 bril het meest geschikt voor werknemers die een handsfree computerassistent nodig hebben. Item picking en complexe montage zijn perfect geschikt voor slimme Google bril. Kwaliteitsborging en training op locatie zijn andere goede situaties voor handsfree werken die kunnen worden aangevuld met slimme brillen zoals Google Glass EE2. Er zijn enkele directe problemen met Google Glass EE2, een daarvan is dat het dominant voor het rechteroog is. Het is ook niet robuust, dus het is niet geschikt voor bepaalde industriële werkomgevingen die ANSI-gecertificeerde uitrusting vereisen, zoals veiligheidshelmen. De inmiddels ter ziele gegane DAQRI slimme helm was ANSI-gecertificeerd en de Trimble HoloLens 2 is ook ANSI-gecertificeerd.

Google Glass 2

te koop via geselecteerde Amerikaanse winkels

Voordelen:
- Batterijduur van 8 uur
- Superieure upgrades in vergelijking met eerdere versies

Nadelen:
- Duur
- Beperkt tot zakelijk gebruik

Nieuwe slimme bril Google Glass

Google werkt volgens The New York Times aan een opvolger van Google Glass. De slimme bril wordt onderdeel van een groter augmented reality (AR-) project. Google maakt het in samenwerking met North, een Canadees AR-bedrijf dat het vorig jaar overnam. Het idee is om een landkaart of een blauwdruk van een gebouw weer te geven met de bril op. Het heeft daarmee een iets andere augmented reality-functie dan de eerste bril.

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
RealWare HMT-1

RealWare HMT-1

Prijs: € 2270,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361