AR bril google glass

Alles over de Google Glass AR-bril

De AR-bril van Google Glass is een slimme bril die vooralsnog bestemd is voor zakelijk en professioneel gebruik.

Google heeft zijn Glass-product opnieuw ontworpen voor zakelijke en industriële toepassingen. De eerste en tweede Google Glass Enterprise Edition-producten verschillen niet veel van elkaar qua ontwerpconcept. De hardware voor de tweede versie is een beetje geüpgraded en er is een optie om verschillende monturen te hebben die meer op een gewone bril lijken.

In industriële en zakelijke omgevingen is Google Glass Enterprise Edition 2 (EE2) het meest geschikt voor werknemers die een handsfree computerassistent nodig hebben. Google Glass EE2 is perfect geschikt voor het verzamelen van items en complexe assemblage. Kwaliteitsborging (QA) en in-situ training zijn andere goede situaties voor handsfree werken die kunnen worden aangevuld met slimme brillen zoals Google Glass EE2.

Als je naar de partnerpagina van Google Glass Enterprise Edition kijkt, zie je 29 verschillende partners die de EE2-headset in verschillende capaciteiten gebruiken. Glas EE2 wordt momenteel gebruikt in gebieden zoals productie, onderhoud, reparatie en logistiek.

In industriële en bedrijfstoepassingen is de Google Glass EE2 bril het meest geschikt voor werknemers die een handsfree computerassistent nodig hebben. Item picking en complexe montage zijn perfect geschikt voor slimme Google bril. Kwaliteitsborging en training op locatie zijn andere goede situaties voor handsfree werken die kunnen worden aangevuld met slimme brillen zoals Google Glass EE2. Er zijn enkele directe problemen met Google Glass EE2, een daarvan is dat het dominant voor het rechteroog is. Het is ook niet robuust, dus het is niet geschikt voor bepaalde industriële werkomgevingen die ANSI-gecertificeerde uitrusting vereisen, zoals veiligheidshelmen. De inmiddels ter ziele gegane DAQRI slimme helm was ANSI-gecertificeerd en de Trimble HoloLens 2 is ook ANSI-gecertificeerd.

Kenmerken Google Glass bril

De Google Glass Enterprise Edition 2 (Google Glass 2) is een slimme AR-bril die bedrijven helpt om de kwaliteit van hun output te verbeteren en hun werknemers op een slimmere, snellere en veiligere manier te laten werken. Google Glass 2 biedt werknemers en professionals een overzichtelijke en spraak-gestuurde assistentie die is ontwerpen om de hele dag gedragen te worden.
Vanwege het bijzonder lichtgewichte design (titanium frame) draagt de Google Glass 2 als een normale bril. Gebruikers hebben daarom geen last van de AR-bril tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, zelfs niet wanneer de Glass 2 voor langere tijd moet worden gedragen.

Wat zijn de kenmerken van de Google Glass bril?
- De Google Glass 2 brengt je in een oogwenk in contact met collega's die op op een andere locatie instructies kunnen geven. Nodig anderen uit om te zien wat jij ziet een live video-stream, zodat je in real time kunt overleggen en samenwerken.
- Google Glass 2 is comfortabel om te dragen en kan op ieder moment door de gebruiker geactiveerd worden met spraakopdrachten.
- Met het ingebouwde Glass-scherm zie je op een handige, niet storende manier in de hoek van je ogen instructies, video's of afbeeldingen.
- Krachtige Qualcomm Snapdragon XR1 processor voor stevige processor-kracht.
- Draait op een Android Oreo-besturingssyteem.
- Ingebouwde 8MP camera.
- Standaard 3GB geheugen en 32GB opslag.
- Display: 640x360 Optical Display Module

Google Glass 2

Voordelen:
- Ingebouwde 8Mp camera met 8DFOV
- Batterijduur van 8 uur
- Superieure upgrades in vergelijking met eerdere versies

Nadelen:
- Beperkt tot zakelijk gebruik

Wat is de prijs van de slimme Google Glass AR bril?

De prijs van de smart Google Glass AR-bril is: € 1.199,- incl. BTW
AR bril google glass

Google Glass

Prijs: € 1.199,-

Nieuwe slimme bril Google Glass

Google werkt volgens The New York Times aan een opvolger van Google Glass. De slimme bril wordt onderdeel van een groter augmented reality (AR-) project. Google maakt het in samenwerking met North, een Canadees AR-bedrijf dat het vorig jaar overnam. Het idee is om een landkaart of een blauwdruk van een gebouw weer te geven met de bril op. Het heeft daarmee een iets andere augmented reality-functie dan de eerste bril.

Update 07-2022:
Google zal augmented reality-prototypes testen in openbare instellingen, zei het bedrijf dinsdag in een blogpost.
Sommige prototypes zien eruit als een normale bril en zijn uitgerust met microfoons en camera's en transparante displays.
De nieuwe bril is nog geen product en is niet beschikbaar voor het publiek, maar Google wil apps testen zoals realtime vertaling of het tonen van de gebruikersaanwijzingen in brillenglazen, vooral in omgevingen zoals drukke kruispunten.

De tests vertegenwoordigen een aanzienlijke vooruitgang in Google's ontwikkeling van augmented reality, een technologie die volgens velen in Silicon Valley een grote verschuiving zou kunnen betekenen in computergebruik, zoals de smartphone en pc ervoor. Augmented reality plaatst door de computer gegenereerde beelden over de echte wereld, in tegenstelling tot virtual reality, die de kijker volledig onderdompelt in een kunstmatige wereld of 'metaverse'.
Door plannen aan te kondigen om in het openbaar te testen, probeert Google ook het soort privacyproblemen voor te zijn die ertoe hebben bijgedragen dat Google Glass, een van de eerste augmented reality-apparaten, bijna tien jaar geleden tot zinken werd gebracht.

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
RealWare HMT-1

RealWare HMT-1

Prijs: € 2270,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361