Bij welke online winkels / shops kan ik AR-brillen kopen?

Hoewel AR-brillen nog vrij beperkt te koop zijn, zijn er toch al een aantal AR-brillen beschikbaar. Momenteel zijn er AR-brillen te koop bij verschillende winkels en webshops, zoals Bol.com en Coolblue. De prijs van AR-brillen varieert sterk, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de specificaties van de AR-bril voordat je deze aanschaft. Zodra consumenten en organisaties de voordelen van ARbrillen zullen inzien, zoals het kunnen maken van foto's en filmpjes, routeplanner gebruiken, gebruik van apps, informatie en tips tijdens bijvoorbeeld sport, reizen of werk.

Waarom zou u een AR-bril kopen?
AR-brillen bieden een breed scala aan voordelen, zoals het verbeteren van productiviteit op de werkplek, het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen teams en het verbeteren van de klantervaring in verschillende sectoren, zoals detailhandel, toerisme en gezondheidszorg.

Wil je weten welke AR-brillen er momenteel te koop zijn en tegen welke prijs? Klik op een van onderstaande links voor informatie, prijzen en aanbiedingen van AR headsets:

Wat zijn gespecialiseerde winkels voor augmented reality brillen?

Hieronder speciaal zaken voor augmented reality brillen. De (online) winkels hebben een zeer uitgebreid assortiment voor consumenten en bedrijven waar diverse Assisted Reality brillen en AR brillen te koop zijn:
Unbound XR
Nijmegen
VR Expert
Utrecht

Waar moet je op letten bij het kopen van een ARbril?

Als je een augmented reality bril wilt kopen dan de volgende punten belangrijk:

FOV (gezichtsveld):
Verhoogde FOV resulteert in een betere onderdompeling voor de gebruiker. AR loopt nog steeds achter op VR-headsets en de headsets met gemengde realiteit die momenteel in productie zijn. Het standaardgemiddelde ligt voor deze VR-headsets rond de 100 °, maar is beduidend lager bij AR-brillen.

Batterijduur:
Langere batterijduur zorgt voor langdurig gebruik van de augmented reality smart glasses en een betere ervaring voor de gebruiker. Er zijn nu een reeks opties om het gebruik van de AR-headsets uit te breiden, waaronder batterijpakketten, vervangbare of oplaadbare batterijen, gekoppelde apparaten (permanente stroombron) enz. Die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Prijs:
De prijzen van verschillen afhankelijk van onder andere mogelijkheden en kwaliteit van de AR headset.

Bij de aanschaf van een AR-bril zijn verder nog van belang om op te letten:
- Verwerkingscapaciteit
- Netwerkconnectiviteitsopties (Bluetooth, wifi, etc.)
- Camera's voor het detecteren van de omgeving en het maken van foto's en video's
- Scherm met hoge resolutie
- Microfoon
- Spreker
- Interne sensoren (GPS, gyroscopen, magnetometers en versnellingsmeters)

Aanbiedingen augmented reality brillen

Hieronder acties en aanbiedingen van winkels die AR-brillen verkopen: