AR bril vuzix blade augmented reality headset

Vuzix Blade AR glasses

De AR-bril van Vuzix is veel meer gericht als extra device voor een smartphone in plaats van een compleet AR-apparaat. De Blade projecteert een semi-transparant en veel kleiner rechthoekig scherm dat meer geschikt is voor het tonen van telefoonmeldingen en het uitvoeren van eenvoudige apps. Qua functionaliteit eigenlijk hetzelfde als wat de AR-bril Google Glass ooit deed, maar met een kleurenscherm met een hogere resolutie en een beter gezichtsveld. Ander voordeel van de Blade is de ondersteuning voor Google Assistant naast Alexa van Amazon.

Op dit moment zijn er beperkte apps beschikbaar voor de Vuzix Blade, maar in de toekomst kunnen er zeker enkele functies worden toegevoegd, zoals gezichtsherkenning of vergroting van de live camerafeed voor de bestaande foto- en videomogelijkheden van het apparaat. Vuzix heeft eerder een ontwikkelversie op de markt gebracht en nu is er ook een consumentenversie te koop. De prijs van de Blade-bril is vrij hoog voor circa $ 800,-.

Deze slimme augmented reality-bril heeft een ingebouwd Android-besturingssysteem. Deze AR-bril met Alexa kan echter ook verbinding maken met de apparaten van gebruikers via Wi-Fi en / of Bluetooth. Bovendien is deze draagbare AR-smartbril voorzien van oplaadbare batterijen, een ruisonderdrukkende microfoon en veelzijdige lenzenvloeistofopties. Daarom heeft de AR-smartbril een scala aan functies beschikbaar.

Kenmerken Blade AR-bril

De Vuzix Blade (Upgraded) is een toegankelijke en relatief simpele smart glass die geschikt is voor remote assist toepassingen op de werkvloer. Vanwege het herkenbare design is de bril intuïtief op te zetten en te gebruiken, ook wanneer je geen eerdere ervaringen hebt met VR/AR.

De Vuzix Blade heeft aan de rechterkant van het scherm een klein venster zitten waarop beelden geprojecteerd kunnen worden. Daarnaast heeft de bril een ingebouwde camera waarmee foto's tot 8 megapixel gemaakt kunnen worden. Video's kunnen in 720p bij 30 fps, of 1080p bij 24fps vastgelegd worden.

Vuzix Blade is ANSI Z87.1-gecertificeerd. Dit betekent dat de AR-bril getest en bestand is tegen schokken op de lenzen, waardoor de headset goed te gebruiken is in zwaardere industriële omstandigheden.
De bril kan bediend worden via het ingebouwde touchpad aan de zijkant van de bril, of via spraakherkenning. Het is mogelijk om de Vuzix Blade-bril te verbinden met een telefoon, tablet of laptop om op afstand mee te kunnen kijken.
Vuzix Blade wordt vooral gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten en zijn niet minder geschikt voor gebruik in een (zware) industriële omgeving, vooral vanwege hun lage weerstand en slechte ondersteuning voor toepassingen van derden. Vuzix Blades werken niet als een afzonderlijk apparaat, het is noodzakelijk om een aangesloten mobiele telefoon te hebben.

Blade AR-bril belangrijkste kenmerken
• Haptische feedback: geeft trillingswaarschuwingen aan gebruikers wanneer ze bijvoorbeeld meldingen ontvangen.
• Touchpad en head motion trackers: deze functies bieden gebruikers meer intuïtieve bediening.
• Ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking: stelt gebruikers in staat om spraakbesturing te activeren.
• 8 MP HD-camera: hiermee kunnen gebruikers foto's maken of 1080p-video's opnemen.
• Micro SD-opslag: een Micro SD-kaartsleuf geeft gebruikers toegang tot meer opslagruimte.
Vuzix Blade AR Glasses
Vuzix Blade Smart Glasses werken met smartphones met Android of iOS.

Voordelen:
Krachtige 8 MP HD-camera
- Oplaadbare batterij
- Ruisonderdrukkende microfoon

Nadelen:
- Hoge prijs voor niet-commerciële gebruikers

Wat is de prijs van de Vuzix AR-bril?


Vuzix heeft meerdere modellen die te koop zijn, zie hieronder voor meer informatie:
Vuzix Blade (Upgraded)

Vuzix Blade (Upgraded)

Prijs: € 844,-
AR bril Vuzix M4000

Vuzix M4000

Prijs: € 2.813,25

Nieuwe Vuzix Blade 2 AR bril (smart glasses) binnenkort te koop


De ARbril (smart glasses) wordt ook geleverd met ingebouwde luidsprekers, ruisonderdrukkende microfoons en een HD-camera die foto's kan maken of video kan streamen. Ingangen omvatten een touchpad, head-tracking en volledige spraakbesturing. Dit alles in een lichtgewicht vormfactor die is ontworpen voor dagelijks gebruik door werknemers die met name op afstand werken.

Andere AR-brillen:

RealWare HMT-1

RealWare HMT-1

Prijs: € 2270,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361