Lenovo ThinkReality AR-bril

Alles over de AR-bril Lenovo ThinkReality A3

Lenovo is medio 2021 met de verkoop begonnen van een nieuwe AR-bril ThinkReality A3. De prijs is van de PC versie is € 1599,-. Hieronder meer informatie over de nieuwe augmented reality bril.
In de afgelopen jaren hebben augmented reality-headsets te kampen met een existentieel probleem: ze zouden digitale informatie over de realiteit moeten leggen, maar zien er zo vaak onhandig uit dat mensen ze niet in echte openbare omgevingen willen dragen. Tegenwoordig hoopt Lenovo dat te veranderen met ThinkReality A3, AR-brillen die compact en licht genoeg zijn om te worden gedragen in openbare gelegenheden zoals winkels en horeca, maar ook kunnen worden gebruikt in laboratoria, fabrieken en kantoren. Hoewel ze niet helemaal in de mode zijn, komen ze steeds dichter bij 'normaal'.

De Lenovo ThinkReality A3-bril maakt gebruik van augmented reality (AR). De twee ingebouwde 1080p-schermen laten virtuele objecten boven op de echte wereld zien, die alleen zichtbaar zijn voor de drager.

Lenovo gebruikt die technologie om computerschermen te projecteren. De gadget kan op een computer worden aangesloten waarbij de virtuele schermen als externe monitoren worden gebruikt. Hierdoor kan iemand op meerdere beelden werken zonder veel hardware mee te nemen.

Lenovo signaleerde zijn werk aan ThinkReality A3 in november 2019, toen het publiekelijk AR Concept-brillen liet zien waarvan we opmerkten dat ze 'niet zullen worden verward met zonnebrillen' vanwege hun grotere monturen en futuristische vormgeving. Ter vergelijking: het uiteindelijke ontwerp lijkt meer op een moderne bril op sterkte, afgezien van hun lenzen en neusbrug, die samen drie camera's bevatten. A3 is verkrijgbaar in twee versies: een Industrial Edition, ontworpen voor volledig draagbaar gebruik met Lenovo's Motorola-smartphones, en een PC Edition, compatibel met Lenovo ThinkPad-laptops en mobiele werkstations.

Het debuut van ThinkReality A3 is belangrijk voor technische besluitvormers, omdat het bonafide en gevestigde ThinkReality-software / -serviceplatform van Lenovo een 'veilige' AR-acceptatieoplossing biedt voor bedrijven van elke omvang en elk type. In tegenstelling tot kleinere AR-hardwarebedrijven, produceert Lenovo niet alleen headsets met gemengde realiteit, maar ook de computerapparatuur waarvan ze afhankelijk zijn voor lokale verwerking en gegevens, evenals de services van bedrijfsklasse die de hardware ondersteunen. Het bedrijf is bijzonder agressief geweest in het pionieren van computers met technologieën van de volgende generatie, waaronder laptops met opvouwbare schermen en 5G-netwerkmogelijkheden.

Bij gebruik met een pc maakt ThinkReality A3 redelijk basisfunctionaliteit mogelijk: kantoormedewerkers, technici en andere aan het bureau gebonden zakelijke gebruikers hebben toegang tot maximaal vijf virtuele monitoren gevuld met Windows-toepassingen. Lenovo verwacht dat de bril bedrijven meer privacy, verhoogde productiviteit en meer onderdompeling zal bieden - de laatste vooral bij gebruik met architectonische, technische en financiële toepassingen die zijn gebouwd met mixed reality-hooks. Enterprise-gebruikers die thuis of in het openbaar werken, kunnen gegevens ook visualiseren zonder deze onbewust met waarnemers te delen.

De Industrial Edition, gekoppeld aan een smartphone, zal concurreren met oplossingen zoals Nreal Light en is bedoeld om ondernemingen te helpen bij het implementeren van "mixed reality-applicaties en content op wereldwijde schaal, met wereldwijde ondersteuning". Naast hulp op afstand - de weergave van een videovenster in de bril terwijl een expert op afstand ziet wat de drager ziet - maakt ThinkReality A3 realtime 3D-visualisatie van digitale objecten voor creatievelingen mogelijk, evenals geleide gegevens- / beeldworkflows voor industriële technici en andere buitendienstmedewerkers. Mobiele AR-apps worden ondersteund door het ThinkReality-softwareplatform.

ThinkReality A3 werkt met Motorola-smartphones die zijn gemaakt met chips uit de Qualcomm Snapdragon 800-serie en pc's die zijn gebouwd met Intel- of AMD Ryzen-processors. De bril bevat zijn eigen Snapdragon XR1-chipset, die stereoscopische 1080p-schermen aanstuurt, een centrale 1080p-camera om live video te delen met externe experts, en een SLAM room-scale volgsysteem met links en rechts gemonteerde fisheye-camera's. Ze worden met een USB-C-kabel aan telefoons of pc's vastgemaakt en vereisen DisplayPort-functionaliteit voor het op hoge snelheid delen van visuele inhoud.

Kenmerken AR bril Lenovo Thinkreality A3 -pc edition

De Lenovo ThinkReality A3 PC Edition is een Assisted Reality headset die je op een PC of laptop aansluit. Hiermee wordt de headset een verlenging van jouw beeldscherm. Vanwege de bijzonder hoge beeldresolutie is het met de Lenovo ThinkReality-headset net alsof je fysiek naar een scherm aan het kijken bent. Verhoog hiermee de werkefficiëntie van jouw of je medewerkers.
Met de Lenovo ThinkReality A3 PC Edition is het mogelijk om een eigen augmented reality werkruimte te creëren. Gebruik de headset bijvoorbeeld wanneer je aan het thuiswerken met een laptop bent. In plaats van dat je alleen het laptopscherm voor je ziet, is het met de Lenovo ThinkReality mogelijk om meerdere virtuele beeldschermen tegelijkertijd in je gezichtsveld te zetten.
De Lenovo ThinkReality-bril is ontworpen om comfortabel te zijn zodat je deze zonder enig ongemak voor langere periodes achter elkaar kunt dragen. De headset weegt slechts 130 gram en heeft de grootte van een normale bril. De bril is via een kabel aan te sluiten op een PC of tablet, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met een mobiele telefoon.
De Lenovo ThinkReality A3 PC Edition voldoet aan de ANSI Z87.1-normen en kan daarom in zakelijke en industriële omgevingen gebruikt worden.

Wat zijn de kenmerken van de Augmented Reality bril van Lenovo:
Processor: Qualcomm XR-1 SmartViewer
Resolutie: 1080p per oog
Helderheid: 200 nits
Gewicht: 130 gram
Camera: 8MP RGB
Audio: 3 microfoons met ruisonderdrukking, stereoluidsprekers
Connectiviteit: USB-C Gen 1, DisplayPort 1.4
Softwarefuncties: Spraakherkenning, Objectherkenning, Beeldherkenning, Hoofd- en oogbewegingen volgen, Streepjescodelezer, HDCP (High Definition Content Protection) voor DRM (Digital Rights Management)

Wat is de prijs en beschikbaarheid van de Lenovo AR-bril?


Lenovo is medio 2021 begonnen met de verkoop van ThinkReality A3.
Prijsinformatie: Lenovo ThinkReality A3 PC Edition: € 1599,-
Epson Moverio BT-40

Lenovo ThinkReality A3 PC

Prijs: € 1.599,-

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361