Reality Composer

augemented reality software
17 mei 2020
Met Reality Composer. In deze app kun je 3D-scènes creëren op basis van eigengemaakte objecten of voorwerpen en materialen uit de meegeleverde bibliotheek. Deze kunt je vervolgens laten projecteren in het beeld dat de camera ziet en eventueel voorzien van geluid en beweging. De app biedt verschillende modules, bijvoorbeeld voor projectie op een horizontale ondergrond, om een levend boek te maken of om AR op gezichten los te laten.

Wat biedt de Reality Composer?
De app heeft een ingebouwde AR bibliotheek, waarin honderden virtuele objecten standaard worden meegeleverd. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen USDZ bestanden te importeren. De bibliotheek maakt gebruik van de kracht van procedurele content generatie om een gevarieerde set aan AR objecten en middelen te creëren. Ook kan een developer alle variabelen van een object aanpassen, zoals grootte, stijl, kleur en meer.

Daarnaast kan een developer met animaties de AR objecten alles laten doen wat ze maar kunnen bedenken. Dit kan gebeuren wanneer een gebruiker de animatie aanraakt, er bij in de buurt komt of een andere actie onderneemt. Je kan zelfs audio gebruiken om zo een nieuw niveau van realiteit te waarborgen in de AR scene.

Doordat Reality Composer een iOS app is kun je het volledige proces op een iPad of iPhone voltooien. Van het coderen, tot het testen en finetunen. Je kan snel wisselen tussen Mac en iOS om zo complexe AR creaties te realiseren.

Met Reality Composer kun je gebruik maken van de sensoren en camera gegevens van je iOS apparaat wanneer je op locatie bent waar de AR ervaring plaats vindt. Later kun je deze gegevens gebruiken wanneer je de app daadwerkelijk aan het ontwikkelen bent. Hierdoor zit je altijd dicht op het vuur.

Voor iOS kunt u Reality Composer downloaden in de Apple store.

Meer informatie over Augmented Reality vind je hier: