beste augmented reality brillen (ar-brillen)

De top 5 beste AR-brillen in 2023

Een ar-bril, oftewel een augmented reality bril, is een apparaat dat je in staat stelt om de werkelijkheid om je heen te verrijken met digitale elementen. Het lijkt misschien iets uit een futuristische film, maar het is echt en het is hier. In 2023 zijn er al talloze merken op de markt, maar wij hebben de top 5 voor jou op een rijtje gezet.
Als je op zoek bent naar de beste ar-bril om te kopen, dan moet je weten dat er verschillende factoren zijn om te overwegen. De prijs is bijvoorbeeld een belangrijke factor, maar ook de kwaliteit en functies van de bril zijn van belang. Laten we eens kijken naar de top 5 beste ar-brillen van 2023.

Op nummer 1 hebben we de Hololens 2. Dit is een high-end ar-bril die ontworpen is voor professioneel gebruik. Het apparaat is voorzien van allerlei handige functies, zoals spraakherkenning en oogtracking. De bril is echter niet goedkoop, met een prijskaartje van rond de €3.500,-.

Op nummer 2 hebben we de Epson Moverio. Dit is een iets betaalbaardere ar-bril, die geschikt is voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Het apparaat is voorzien van een breed gezichtsveld en biedt een uitstekende beeldkwaliteit. De prijs van de Epson Moverio ligt rond de €1.000,-.

Op nummer 3 hebben we de Google Glass 2. Deze bril is een stuk betaalbaarder dan de Hololens 2, met een prijskaartje van rond de €800,-. Het apparaat is echter wel minder geavanceerd en biedt minder functies dan de duurdere brillen op deze lijst.

Op nummer 4 hebben we de Vuzix Blade AR. Dit is een elegante en betaalbare ar-bril, die geschikt is voor persoonlijk gebruik. De bril is voorzien van een aantal handige functies, zoals een ingebouwde camera en spraakherkenning. De prijs van de Vuzix Blade AR ligt rond de €500,-.

Op nummer 5 hebben we de RealWear Navigator 500. Dit is een robuuste ar-bril, die ontworpen is voor professioneel gebruik in zware omstandigheden. Het apparaat is waterdicht en schokbestendig, en biedt een uitstekende beeldkwaliteit. De prijs van de RealWear Navigator 500 ligt rond de €2.500,-.

Als je op zoek bent naar de beste ar-bril om te kopen, dan moet je deze top 5 zeker in overweging nemen. Houd echter in gedachten dat de prijs niet altijd alles zegt. Kijk ook naar de functies en kwaliteit van de bril en bepaal wat het beste past bij jouw ar-ervaring.
Hieronder meer informatie over de beste AR-brillen die op dit moment te koop zijn:

Hololens 2

Hololens 2, ontwikkeld door Microsoft, is de AR-bril dat het dichtst in de buurt komt van een perfect AR-apparaat. Het heeft twee 2k 120Hz-schermen die zorgen voor een resolutie die 3D-objecten beter kan integreren dan alle beschikbare AR-apparaten. Hololens 2 volgt ook oog- en handbewegingen, zodat je op een natuurlijke wijze kunt communiceren met de virtuele wereld.
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 3.849,-

Epson Moverio

Epson heeft zijn assortiment AR-brillen uitgebreid met de Moverio BT-30C smart glasses. De nieuwe bril onderscheidt zich van eerdere modellen doordat hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een Android-smartphone of Windows-pc. De Moverio BT-30C biedt volgens Epson de kijkervaring van een groot scherm. Het beeld wordt via oleddisplays en een prismasysteem voor de ogen van de gebruiker geprojecteerd, terwijl die ook de volledige omgeving blijft zien.
epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: € 799,-

Google Glass

Google Glass was een mislukking toen het voor het eerst werd geïntroduceerd. Met functies zoals het opnemen van video of het vastleggen van afbeeldingen zonder zelfs maar mensen in de buurt op de hoogte te stellen, maakte het apparaat onaangenaam voor gebruikers. Google heeft hier iets voor bedacht. Door gebruik te maken van de kunstmatige intelligentie van Google en functies zoals het naar behoefte aanpassen van Glass, is het nu perfect geschikt voor artsen, monteurs of ondernemers en anderen. Het stelt hen in staat om beide handen te gebruiken om te werken terwijl ze verbonden blijven met de virtuele wereld om dingen productiever en efficiënter te maken.
google glass

Google Glass 2

Prijs: € 1.199,-

Vuzix Blade AR

Vuzix Blade AR nam de plaats in die Google Glass een paar jaar geleden verliet. Het heeft echter een geïntegreerd display in het midden van het glas in plaats van een onhandig onafhankelijk display in de hoek. Het gebruikt Alexa om de basisbewerkingen uit te voeren en kan ook worden gekoppeld aan smartphones. Bovendien heeft de Vuzix Blade, in tegenstelling tot Google Glass, een rode indicator op de AR-bril om iedereen te laten weten of de camera is ingeschakeld.
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 944,-

RealWear Navigator 500

De AR-bril RealWear Navigator 500 is de volgende generatie robuuste augmented reality glasses die moderne frontline werkers de beschikking geeft over expertise op afstand. De AR-bril kan handsfree worden bediend met stembediening en daarom is de Navigator 500 headset zeer geschikt voor gebruik bij inspecties, onderhoud of reparaties.
realwear navigator 500 ar bril

RealWear Navigator 500

Prijs: € 2.799,-

Meer informatie over AR en AR-brillen