beste augmented reality brillen

De beste Augmented Reality brillen (AR-brillen) van 2022

Augmented Reality (AR) is een van de nieuwste en meest veelbelovende termen in technologie. In tegenstelling tot Virtual Reality (VR) is Augmented Reality niet gebonden aan alleen een headset en wordt het overal getest, van telefoon tot wearable en zelfs op projectoren. Hoewel Virtual Reality en Mixed Reality (MR) ook onder hetzelfde uitgebreide realiteitsspectrum vallen, heeft Augmented Reality het grootste potentieel voor massaconsumptie.

Kenmerkend van AR is dat er geen speciale hardware voor nodig is behalve dat je hiervoor je smartphone, tablet of computers moet gebruikt. Naarmate mobiele telefoons steeds krachtiger worden, komt er snel een dag dat telefoons, AR-brillen en headsets naast elkaar zullen bestaan.
Hieronder meer informatie over de beste AR-brillen die op dit moment te koop zijn:

Hololens 2

Hololens 2, ontwikkeld door Microsoft, is de AR-bril dat het dichtst in de buurt komt van een perfect AR-apparaat. Het heeft twee 2k 120Hz-schermen die zorgen voor een resolutie die 3D-objecten beter kan integreren dan alle beschikbare AR-apparaten. Hololens 2 volgt ook oog- en handbewegingen, zodat je op een natuurlijke wijze kunt communiceren met de virtuele wereld.
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361

Epson Moverio

Epson heeft zijn assortiment AR-brillen uitgebreid met de Moverio BT-30C smart glasses. De nieuwe bril onderscheidt zich van eerdere modellen doordat hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een Android-smartphone of Windows-pc. De Moverio BT-30C biedt volgens Epson de kijkervaring van een groot scherm. Het beeld wordt via oleddisplays en een prismasysteem voor de ogen van de gebruiker geprojecteerd, terwijl die ook de volledige omgeving blijft zien.
epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: USD 779,-

Google Glass

Google Glass was een mislukking toen het voor het eerst werd geïntroduceerd. Met functies zoals het opnemen van video of het vastleggen van afbeeldingen zonder zelfs maar mensen in de buurt op de hoogte te stellen, maakte het apparaat onaangenaam voor gebruikers. Google heeft hier iets voor bedacht. Door gebruik te maken van de kunstmatige intelligentie van Google en functies zoals het naar behoefte aanpassen van Glass, is het nu perfect geschikt voor artsen, monteurs of ondernemers en anderen. Het stelt hen in staat om beide handen te gebruiken om te werken terwijl ze verbonden blijven met de virtuele wereld om dingen productiever en efficiënter te maken.
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-

Vuzix Blade AR

Vuzix Blade AR nam de plaats in die Google Glass een paar jaar geleden verliet. Het heeft echter een geïntegreerd display in het midden van het glas in plaats van een onhandig onafhankelijk display in de hoek. Het gebruikt Alexa om de basisbewerkingen uit te voeren en kan ook worden gekoppeld aan smartphones. Bovendien heeft de Vuzix Blade, in tegenstelling tot Google Glass, een rode indicator op de AR-bril om iedereen te laten weten of de camera is ingeschakeld.
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-

RealWear Navigator 500

De AR-bril RealWear Navigator 500 is de volgende generatie robuuste augmented reality glasses die moderne frontline werkers de beschikking geeft over expertise op afstand. De AR-bril kan handsfree worden bediend met stembediening en daarom is de Navigator 500 headset zeer geschikt voor gebruik bij inspecties, onderhoud of reparaties.
realwear navigator 500 ar bril

RealWear Navigator 500

Prijs: € 2.060,-

Meer informatie over AR en AR-brillen