AR-bril toegepast in de sport

12 december 2019
Augmented reality bril op de fiets
Hoewel augmented reality nog echt moet doorbreken, zijn er toch al diverse voorbeelden van toepassingen te noemen waarbij de AR-bril de prestaties van sporters positief kan beinvloeden: sporters zijn beter in staat om de vaardigheden te verbeteren, het risico op mislukkingen en blessures te verminderen en de kijkervaringen voor het publiek te verbeteren.

Hoe kan ik met een AR-bril beter trainen?

Sporters, sportteams en hun trainers zijn altijd op zoek naar betere resultaten. AR kan de onmisbare tool worden die door alle sporters wordt gebruikt om realtime gegevens te krijgen over elke beweging, afstand, snelheid, lengte van de rit, hartslag etc. Met deze informatie kunnen de sporters hun acties corrigeren, de techniek veranderen, de juiste beslissing nemen. In veel gevallen kun je spraakopdrachten gebruiken om de AR-bril handsfree te bedienen Voor de sportindustrie is de handigste manier om Augmented Reality toe te passen met een slimme AR-bril (smartbril) of via augmented reality-apps voor mobiele apparaten en 3D-projecties.

Meer informatie over AR en AR-brillen

inspectie op afstand met AR-bril
Gastankerrederij Anthony Veder en Bureau Veritas hebben onlangs een succesvolle pilot afgerond betreffende het op afstand uitvoeren van een klasse-inspectie. Met behulp van een augmented reality bril werden verschillende cruciale systemen aan boord van gastanker ‘Coral Favia’ geïnspecteerd.
Voor deze pilot zette ..
Waar wordt AR toegepast?
Augmented Reality wordt inmiddels al in diverse situaties toegepast, zoals in onderzoek, architectuur, beeldende kunst, commercie, onderwijs, games, ziekenhuis, televisie, evenementen en toerisme. Hieronder een korte toelichting op deze AR praktijkvoorbeelden..
AR-bril toegepast in het onderwijs
Onderzoekers van een Finse universiteit doen al meer dan tien jaar onderzoek naar het effect van informeel leren en van leren met behulp van AR. Ze deden een klein onderzoek. 146 leerlingen van 12 jaar oud bezochten een Sciencecenter en gebruikten bij hun bezoek Augemented Reality..