Facebook glasses AR-bril

Alles over de AR-bril Facebook

Facebook heeft bevestigd dat het bedrijf dit jaar een slimme bril zal lanceren. Het is momenteel echter onduidelijk welke functies dit in detail met zich meebrengt. De interesse van Facebook voor augmented reality en virtual reality is meer dan duidelijk geworden sinds de overname van Oculus en de toenemende integratie van het Oculus-ecosysteem op Facebook. Daarnaast zijn er al enige tijd berichten dat het bedrijf zijn eigen slimme bril wil uitgeven.
Nu meldt Bloomberg dat Facebook dit jaar slimme brillen wil publiceren. Concreet verwijst Bloomberg naar Andrew Bosworth, hoofd van de hardwareafdeling van Facebook. De bril wordt gemaakt in samenwerking met Ray-Ban en Ray-Ban-moederbedrijf Luxottica Group SpA. Maar Bosworth beperkt onmiddellijk: het product wordt niet voor niets slimme bril genoemd, omdat het model niet toestaat dat digitale objecten op echte dingen worden gelegd. Daarom wordt het geen augmented reality genoemd. Het is onduidelijk welke benadering Facebook kiest met de slimme bril, al is het product kennelijk meer gericht op particulieren.

De AR-bril van Facebook wordt bediend met een polsbandje

Facebook presenteert nieuw onderzoek op het gebied van AR-Interface: een armband die hersensignalen onderschept en omzet in computerinputs. Het bedrijf weet niet wat dit betekent voor gegevensbeschermingskwesties.
Het doel is in ieder geval om de AR-bril uit te rusten met een gepersonaliseerde AI-assistent die automatisch de contexten en situaties vastlegt waarin de gebruiker zich bevindt om hem proactief te ondersteunen in het dagelijks leven. De technische armband dient als invoerapparaat: het interpreteert hersensignalen rechtstreeks op de pols en zet ze om in computerinvoer zonder dat de gebruiker opvallende gebaren hoeft te maken of spraakopdrachten hoeft op te zeggen. Ten slotte ondersteunen de haptische handschoenen de gebruiker bij complexere taken zoals typen op een virtueel toetsenbord.

Discussie over privacy en gegevensbescherming Facebook Glass

Met Project Aria wil Facebook bijvoorbeeld achterhalen welke informatie uit de omgeving AR-bril moet verzamelen voor contextgevoelige AI en hoe deze data beschermd kunnen worden. Een armband die neurale signalen onderschept en interpreteert, dringt nog dieper door in de privacy van zijn gebruikers, omdat hij zich aan de hersenen hecht. Facebook heeft geen antwoord op de vraag of de samenleving een dergelijke technologie zal accepteren en hoe misbruik van dergelijke gegevens kan worden voorkomen.

Wat is de prijs van de slimme bril van Facebook?

De prijs van de AR bril Facebook is nog niet bekend.

Meer informatie over de Facebook augmented reality bril

Er wordt momenteel gewerkt aan het toekomstige platform onder de naam 'Project Aria', inclusief een verzameling verschillende AR-technologieĆ«n, zoals een onderzoeksbril en draagbare controllers die de toekomstige AR-producten van Facebook zullen beĆÆnvloeden.
augmented reality bril van LG
Tijdens Facebook Connect zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg dat het bedrijf van plan is om zijn eerste paar augmented reality-brillen (AR-brillen) in 2021 uit te brengen. Zuckerberg bevestigde dat het heeft samengewerkt met het ...

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
AR-bril Apple Glass

Apple Glass

Prijs: nnb