apple glass AR bril

Alle informatie over de AR-bril van Apple: Apple Glass

Apple Glass
De AR-bril van Apple is al jaren een bron van speculatie, met patenten die teruggaan tot 2015 en 2017 over AR-gerelateerde software en hardware. Er was een kans van buitenaf dat de Apple Glasses werd gepresenteerd tijdens WWDC 2020, maar uiteindelijk werd er niets getoond.

Apple ARKit brengt augmented reality al op de voorgrond van de consumententechnologie, maar het is slechts een platform. Er is al lang gesuggereerd dat de echte toekomst van Apple's augmented reality-routekaart een AR-bril zou zijn. Apple heeft tenslotte een nieuwe productcategorie nodig. De laatste keer dat de techgigant een ontegensprekelijk succesvolle nieuwe productlijn lanceerde, was de iPad - en zelfs dat is moeilijk gebleken om het momentum vast te houden.

AR is een interessant nieuw gebied, en een gebied waarin Apple (althans in hardware-termen) niet veel concurrentie zou hebben, althans in het heden met een mainstream- en consumentenfocus.

Hoe is Apple Glass ontworpen?

Er gaan geruchten dat Apple Glass zal worden vervaardigd met inspiratie die afkomstig is van typische ontwerpen in zonnebrilstijl, en dat camera's op de buitenste frames zullen worden gemonteerd. Volgens technisch analist Jon Prosser heeft een prototype van Glass een set plastic frames, maar het materiaal is aan verandering onderhevig. Als het om kleur gaat, gaan er geruchten dat Apple de twee meest basale opties voor zijn consumenten overweegt, wit en zwart; Dit kan echter veranderen naarmate de tijd voortschrijdt.

Apple Glass biedt ook de mogelijkheid om lenzen op sterkte te gebruiken, dus als je wat hulp nodig hebt bij het zien, kun je eventueel lensopties toevoegen. De mogelijkheid om lenzen op sterkte toe te voegen, is waarschijnlijk een extra vergoeding.

Een patent dat werd ontdekt, laat zien dat Glass in staat kan zijn om op dezelfde manier te functioneren als overgangslenzen: het wordt donkerder in fel zonlicht en vervolgens helder als je in de schaduw bent. Dat gezegd hebbende, er is ook gemeld dat de lenzen helder zullen zijn, dus de functie is in de lucht.

Wat zijn de kenmerken van de Apple Glass?

Net als bij de eerste versie van de Apple Watch, is het waarschijnlijk dat Apple Glass alle informatie zal verwerken via een aangesloten iPhone. Er gaan geruchten dat het apparaat camera's, microfoons en zelfs een LiDAR-sensor op de frames zal bevatten.

De LiDAR-sensor werd door Prosser op de juiste sjabloonframes gespot en kon worden gebruikt om handgebaren voor het apparaat te besturen. Een mogelijk blikvolgsysteem kan ook worden toegevoegd om te detecteren waar een gebruiker naar kijkt.

Het patent laat zien dat Apple mogelijk de dekking van de lenzen op Apple Glass kan aanpassen, waardoor een mogelijk groot probleem voor dergelijk glas kan worden opgelost: fel zonlicht. Dit kan ook de specificatie zijn die oorspronkelijk werd verward als overgangslenzen. De ondoorzichtigheidsfunctie kan zelfs volledige black-out mogelijk maken, waardoor taken van het type virtual reality mogelijk zijn.

Wat is de prijs en beschikbaarheid van de Apple Glass?

Volgens Prosser zijn de Apple Glasses momenteel geprijsd op $ 499, Nu lijkt dat misschien laag, vooral in vergelijking met concurrerende augmented reality-headsets zoals de Microsoft Hololens 2. Hololens 2 heeft een prijskaartje van $ 3.500, maar een groot deel van de kosten komt van het feit dat alle elektronica die nodig is om de AR-ervaring uit te voeren in de headset is ingebouwd.

Apple Glass vertrouwt eerder op een bijbehorende iPhone voor verwerking, dus het zal aanzienlijk minder onderdelen en complexiteit hebben dan Hololens. Het zal meer werken als de Vuzix Blade slimme bril, die een ingebouwde camera en Alexa-integratie heeft. Toch begint Vuzix Blade bij $ 799. Het toegangspunt van Apple is aanzienlijk toegankelijker en kost evenveel als sommige van zijn topklasse smartwatches.

Andere AR-brillen:

RealWare HMT-1

RealWare HMT-1

Prijs: € 2270,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361