snap spectacles glasses AR-bril

Alles over de AR-bril Snapchat Spectacles

Snapchat heeft een nieuwe versie van zijn Spectacles onthuld, een augmented reality-bril waarvan het bedrijf zegt dat deze virtuele items voor de drager over de echte wereld zal leggen. Eerdere versies van Spectacles waren gericht op het maken van foto's en video's vanuit een first-person perspectief, maar Snap Inc-baas Evan Speigel zei dat deze nieuwe versie mensen in staat zou stellen "hun verbeelding tot leven te brengen". Tijdens het dragen van de Spectacles kunnen gebruikers Snapchat-lenzen en andere virtuele items voor zich zien verschijnen alsof ze daadwerkelijk in de fysieke wereld zijn geplaatst. Voorlopig zei Snapchat echter dat de nieuwe Spectacles niet te koop zijn en in plaats daarvan zijn bedoeld voor makers van augmented reality en ontwikkelaars die Snapchat-lenzen bouwen.
De aankondiging kwam tijdens de jaarlijkse Snap Partner Summit van het bedrijf, waar het een aantal updates voor Snapchat en zijn ontwikkelaarstools aankondigde. Naast de andere aankondigingen onthulde het bedrijf plannen om zijn camera inclusiever te maken en beter in het vastleggen van verschillende huidtinten. Spiegal zei dat het platform nieuwe camerasoftware aan het bouwen was die voor alle gebruikers werkte "ongeacht wie ze zijn en hoe ze eruit zien".
De aankondiging komt terwijl het sociale mediaplatform onthulde dat het nu elke dag door meer dan 280 miljoen mensen wereldwijd wordt gebruikt en elke maand meer dan 500 miljoen - met ongeveer 40% van de Snapchat-gebruikersbasis die nu buiten Noord-Amerika en Europa wordt gevonden.

Snapchat onthult de volgende generatie AR bril

Snapchat Spectacles AR bril komt met de evolutie van de camera van een communicatietool naar een augmented reality-platform - dat vertrouwen is nog nooit zo belangrijk geweest volgens Spiegal. Een van de manieren waarop we proberen ons bedrijf te verbeteren, is door kritisch naar onze producten te kijken om er zeker van te zijn dat alle leden van onze wereldwijde gemeenschap erbij horen. De camera zelf was aanvankelijk geoptimaliseerd om het uiterlijk van een witte huid vast te leggen. Hoewel camera's zijn geëvolueerd en beter zijn geworden in het vastleggen van verschillende huidtinten, is er nog veel werk aan de winkel. En we zijn vastbesloten om aan deze inspanningen bij te dragen. "We willen een meer inclusieve camera bouwen die voor elke Snapchatter werkt, ongeacht wie ze zijn en hoe ze eruit zien." Spiegal benadrukte ook het milieu als een belangrijk aandachtsgebied voor het bedrijf - en onthulde dat het bedrijf nu CO2-neutraal is en zich ertoe verbindt later dit jaar een in-app educatieve bewustmakingscampagne over het milieu te lanceren. Tijdens de summit kondigde Snapchat een breed scala aan updates, functies en nieuwe tools aan voor zowel de app als ontwikkelaars, waaronder een nieuwe Story Studio-app die gebruikers een reeks professionele bewerkingstools zal bieden om inhoud op Snapchat te plaatsen. Snapchat's Reesha Sodha zei dat de nieuwe app een "reeks gebruiksvriendelijke, krachtige bewerkingstools zou bieden om professionele inhoud voor mobiel en mobiel te maken". "Het is een snelle en leuke manier om originele, boeiende verticale video's te maken die rechtstreeks op Snapchat worden gedeeld - en waar dan ook," zei ze.
bron: newsroom.snap.com
snap spectacles glasses AR-bril

Wat kan je met de Spectacles AR bril?

De AR-bril Spectacles maakt gebruik van menselijke zintuigen zoals zicht, aanraking en geluid om Lenzen tot leven te brengen. Dual 3D-golfgeleiders displays en Lenzen met een gezichtsveld van 26,3 graden die direct voor je ogen op de wereld kunnen worden geplaatst. Dankzij onze nieuwe Snap Spatial Engine, die gebruikmaakt van zes vrijheidsgraden en hand-, marker- en oppervlaktetracking, leggen Spectacles op een nieuwe manier de fantasie van de makers op een realistische manier op de wereld. Lenzen reageren snel en verschijnen nauwkeurig in je gezichtsveld met een vertraging van 15 milliseconden tussen beweging en foton. Ook past het scherm de helderheid dynamisch aan tot 2000 Nits om AR zowel binnen als buiten te verkennen. Spectacles zijn voorzien van 2 RGB-camera's, 4 ingebouwde microfoons, 2 stereo speakers en een touchpad voor een multi-sensoriële ervaring.
De ARbril Spectacles weegt slechts 134 gram, dus de makers kunnen AR overal mee naartoe nemen voor ongeveer 30 minuten per oplaadbeurt. Het Qualcomm Snapdragon XR1-platform ontgrendelt de maximale verwerkingskracht binnen het lichtgewicht, draagbare ontwerp van Spectacles.

De Snap-bril Spectacles is volledig geïntegreerd met Lensstudio, de krachtige desktop-applicatie die is ontworpen voor makers en ontwikkelaars om Lenzen te creëren en te publiceren op ons Snap AR-platform. Via Lensstudio kunnen makers Lenzen draadloos naar Spectacles doorsturen om ze snel en in realtime te testen en te verbeteren.
Het touchpad helpt makers bij de interactie met het Spectacles-display en start de Lenscarrousel. De rechterknop activeert Scannen. Deze functie begrijpt wat zich in het gezichtsveld bevindt en stelt relevante Lenzen voor op basis van de wereld om je heen. Spraakscan stelt makers ook in staat om een opdracht te geven om Lenzen te starten, volledig handsfree. De linkerknop legt Lenzen bestaande uit Snaps van 10 seconden over de wereld heen, zodat makers rechtstreeks vanuit hun Spectacles Snaps kunnen versturen.

Met een gewicht van 134 gram neem je de augmented reality-wereld van Snap overal mee naartoe om alles uit je creativiteit en ontdekkingsreis te halen. Je deelt je ervaringen heel eenvoudig rechtstreeks vanaf de Spectacles met je vrienden.

Bron: https://www.spectacles.com/nl/new-spectacles
AR bril snap spectacles glasses AR-bril

Snap: mega-investering in augmented reality (AR) toekomst

Het Snapchat-bedrijf Snap neemt voor ruim 500 miljoen dollar de beeldschermfabrikant Waveoptics over. Het is Snap's grootste overname-investering tot nu toe - het onderstreept hoe sterk het bedrijf zich inzet voor de toekomst van AR. Op de eigen ontwikkelaarsconferentie SPS 2021 zal Snap zich richten op Augmented Reality met onder meer de presentatie van nieuwe AR-multiplayer-games en de eerste volwaardige AR-brillen: ze hebben een geïntegreerde display en verwerkingseenheid in een zeer compacte behuizing en kunnen digitale 3D-beelden in realtime Integreer objecten in de omgeving - vergelijkbaar met Microsoft's Hololens of Nreal Light.

Snap neemt de AR-displayspecialist Waveoptics over dat zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van compacte, hoogwaardige waveguide-displays, zoals vereist voor AR-brillen. De schermen in Snap's huidige AR-ontwikkelaarsbrillen zijn afkomstig van Waveoptics. Met de overname van Waveoptics voor meer dan 500 miljoen dollar, zou Snap in de toekomst moeten blijven vertrouwen op golfgeleidertechnologie - en het is duidelijk dat het plannen heeft om de brillentechnologie consequent verder te ontwikkelen.
Dat is dan weer geen verrassing: Snap-baas Evan Spiegel noemt zijn bedrijf graag een camerabedrijf en geen socialmediabedrijf. Dit geeft een diep inzicht, omdat de camera hier computer vision-technologie vertegenwoordigt, dat wil zeggen processen om de echte en digitale wereld visueel dichter bij elkaar te brengen, bijvoorbeeld door middel van 3D-scanning of objectherkenning - augmented reality. Met de Snapchat-app speelt Snap nu al een voortrekkersrol op AR-gebied. Goed ontwikkelde briltechnologie zou de Snapchat-wereld kunnen bevrijden van de krappe smartphonegevangenis en de alomtegenwoordige digitale inhoud kunnen integreren in het dagelijkse analoge leven. Dat is de grote visie van Spiegel. In 2018 noemde hij AR in een intern gelekte memo een "grote, risicovolle gok" die Snap zou kunnen gebruiken om zijn bedrijfs- en computertechnologie als geheel te transformeren en een nieuw computertijdperk te leiden. Snap's nieuwste AR-brillen zijn niet officieel te koop. In plaats daarvan geeft Snap het apparaat aan programmeurs en creatievelingen die met ideeën moeten komen voor nieuwe soorten apps en verhalende formaten. Het doel is om vanaf het begin nuttige en vermakelijke inhoud te hebben wanneer de brillentechnologie ooit klaar moet zijn voor de massamarkt.
Bron: https://www.theverge.com/2021/5/21/22447150/snap-waveoptics-acquisition-500m-spectacles-waveguides

Wat is de prijs van de Snap Spectacles bril?

De prijs van de Snap Spectacles AR-bril is nog niet bekend.

Andere AR-brillen:

AR-bril Facebook
Facebook Glass

Prijs: nnb
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
AR-bril Apple Glass

Apple Glass

Prijs: nnb