Oppo Air Glass AR bril

Alles over de AR-bril Oppo Air Glass

De nieuwe bril van Oppo heet de Air Glasses, en zal ergens begin 2022 in de verkoop gaan, vooralsnog alleen in China. De bril is een soort assistent zoals de Google Glass. De Air Glass-module is op de brilmontuur te plaatsen en is te koppelen aan een telefoon of smartwatch. De AR-bril toont met de ingebouwde microledprojector informatie op het brilglas. Behalve notificaties kan de bril ook automatische vertalingen in Engels of Chinees laten zien. Ook is de Air Glass te gebruiken om te navigeren, bijvoorbeeld tijdens het fietsen.

Wat zijn specificaties van de Oppo Air Glass?

De ingebouwde projector heeft een helderheid van 3 miljoen nits en toont 256 grijstinten. De resolutie heeft Oppo nog niet gemeld. De brilmodule werkt met de chip Snapdragon Wear 4100, die ook in smartwatches is te vinden. De Air Glass heeft twee microfoons en ondersteunt wifi en bluetooth.
De slimme AR-bril is te bedienen via een aanraakgevoelig gedeelte op de brilpoot en via spraakherkenning en hoofdbewegingen. Door met je hoofd te knikken kun je een notificatie groter tonen en door te schudden kan je de melding weer sluiten.
In de Oppo Air bril zit een Qualcomm Snapdragon 4100 processor verwerkt. Verder is het heel goed werken met de bril door het lichte gewicht (slechts 30 gram). De batterij houdt het tijdens gebruik uit voor drie uur, wat nog lang geen werkdag is, maar wel genoeg ruimte geeft om af en toe je werk aan te vullen met online-informatie. In slaapstand houdt de batterij het dan weer tot 40 uur vol.
De bril zou volgens Oppo ook zowel binnen als buiten moeten functioneren. Om dat mogelijk te maken heeft Oppo zijn eigen Micro Projector gecombineerd met een geavanceerd Micro LED en golfgeleider. De projector zorgt er eveneens voor dat de bril niet te warm wordt tijdens het gebruik.

• De Oppo Air Glass weegt slechts 30 gram.
• Gebruikers kunnen het over hun montuur dragen, maar er zijn slechts twee specifieke maten om uit te kiezen.
• Oppo Air Glass kan informatie weergeven op de lens, voor het rechteroog van de gebruiker door middel van een microLED-display. Het scherm kan een piekhelderheid hebben tot wel 1400 nits!
• De krachtige Spark Micro Projector toont alle informatie op het dubbele saffierkristalglas.
• Oppo Air Glass wordt aangedreven door Qualcomm's Snapdragon Wear 4100 SoC.
• De slimme AR-bril is uitgerust met Wi-Fi, Bluetooth en GPS, terwijl ingebouwde luidsprekers en microfoon.
• Oppo Air Glass kan worden bediend met het touchpad aan de zijkant, handgebaren worden ook ondersteund, net als het bijzondere kenmerk van het gebruik van de beweging van het hoofd om het te bedienen. Bovendien is ook spraakbediening ingebouwd.
• Het is gebouwd om spraak te vertalen, naar tekst te converteren en inhoud in realtime te vertalen.

Wat zijn de voordelen van de slimme bril Oppo Air Glass?

Volgens Oppo is de bril vooral voor notificaties en het aangeven van routes. Verder kan de bril ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een teleprompter en real-time vertalingen. De bril is zo aangepast dat de helderheid nooit een last zal zijn. Het is voor velen geen must have device, en doet in principe precies hetzelfde wat een telefoon ook kan. Het voordeel is alleen dat het sneller zal gaan, aangezien je niet constant je smartphone erbij hoeft te pakken.

Wat is de prijs van de Oppo Air Glass?

De prijs van de Oppo Air Glass AR-bril is ongeveer 200 dollar en voorlopig alleen in China te koop.

Andere AR-brillen:

AR-bril Snap Spectacles

Snap Spectacles AR

Prijs: nnb
AR-bril Apple Glass

Apple Glass

Prijs: nnb
AR-bril Nreal Light

Nreal Light

Prijs: € 550,-