Nreal light glasses AR-bril

Alles over de AR-bril Nreal Light

Nreal Light biedt high-end AR-technologie in de compacte vormfactor van een zonnebril met een gewicht van slechts 106 gram. Het technologische wonder kan enorme digitale schermen in de slimme bril projecteren voor een spannende filmavond of indrukwekkende 3D-hologrammen weergeven.
Dankzij ruimtevullende tracking kun je vrij rond deze 3D-hologrammen bewegen, zoals rond een echt persoon of een echt object. Door het open ontwerp van de Nreal Light heb je - in tegenstelling tot een VR-bril - altijd de echte omgeving in beeld.

Wat zijn de kenmerken van de Nreal Light?

Een hoogtepunt van de Nreal Light zijn de OLED-spiegeldisplays met hoge resolutie in beide lenzen. Ze projecteren een contrastrijk beeld met sterke kleuren in het gezichtsveld van de brildrager. In vergelijking met een conventionele tv, vooral bij heldere scènes, valt het nauwelijks op dat je "slechts" naar een vrij zwevend digitaal scherm kijkt in plaats van naar een fysieke monitor - de rijke kleuren en het goede contrast maken het mogelijk. De Nreal Light is daarom geschikt als bijvoorbeeld draagbare display in zakformaat voor onderweg. Het geluid loopt via de geïntegreerde surround sound-luidsprekers of een koptelefoon die op de smartphone is aangesloten.

Veel apps dankzij Android-ondersteuning
De Nreal Light kan veel Android-apps in spiegelmodus starten via de speciaal ontwikkelde Nebula 3D-interface. Zo kijk je relaxt Netflix series op een scherm van maximaal 70 inch. Android-games kunnen ook in gigantisch formaat op het grote digitale scherm worden ervaren. Deze weergaveflexibiliteit is de grote kracht van de Nreal Light.

De bril werkt als een monitor voor een Android-smartphone: andere apps zoals YouTube, Amazon, Zalando, Instagram, Facebook, Twitter of TikTok draaien ook in de echte spiegelmodus. Je kunt natuurlijk ook je eigen video's en foto's bekijken. Meerdere apps kunnen parallel worden gestart en op hun eigen digitale displays in de ruimte worden verankerd. Dankzij 3D-tracking blijven ze goed zitten, ook als je de bril even afzet.
“Ons doel was om Nreal Light-gebruikers en de XR-gemeenschap in staat te stellen ten volle te profiteren van de veelheid aan compatibele applicaties. Hiermee kunnen ze echt genieten van de nieuwe, meeslepende mixed reality-omgeving ”, voegt Chi Xu, oprichter en CEO van Nreal toe.

Slimme bril met intuïtieve bediening via touchscreen en spraakbesturing

Een smartphone die via een USB-C-poort is aangesloten, dient als speler en afstandsbediening voor Nreal Light. Fabrikant Nreal belooft ook een pc-aansluiting zodat Nreal Light in de toekomst kan worden gebruikt als een extra display voor monitoropstellingen.
Met behulp van de bewegingssensoren in de smartphone bedient de gebruiker een digitale laserpointer waarmee hij door menu's kan navigeren, apps kan starten en interfaces kan bedienen zoals de afspeelknop op bijvoorbeeld YouTube. Afhankelijk van de app kan het touchscreen van de smartphone ook als invoerapparaat worden gebruikt of kunnen de applicaties direct met spraak op de smartphone worden bediend.
Een software-update op de slimme bril zal binnenkort ook gebarencontrole brengen: de handen van de brildrager worden dan herkend door de camera's die in de bril zijn geïntegreerd en worden gebruikt als een volledig natuurlijk "invoerapparaat".

update sept 2022:
Nreal wil de techwereld veroveren met een slanke en modieuze AR-bril. Met de Nreal Light (test) bracht Nreal vorig jaar de eerste mobiele AR-bril voor consumenten op de markt, die aan de buitenkant heel dicht bij deze visie komt. Nu brengt de start-up in samenwerking met Nio nieuwe AR-brillen uit die speciaal zijn ontworpen voor elektrische auto's.
De AR-bril "Nio Air AR-bril", die waarschijnlijk een aangepaste versie van de Nreal Air is, is bedoeld om een virtueel scherm in het gezichtsveld van de drager te projecteren, een 130-inch televisie gezien vanaf een afstand van vier meter is gelijk aan. De AR-bril is alleen te gebruiken in combinatie met Nios augmented reality platform PanoCinema.

Specificaties Nreal Light AR-bril

Scherm: 1080p resolutie per oog
Helderheid: tot 1.000 nits
Gezichtsveld: 52 graden
Vrijheidsgraad (DoF) AR-bril: 6 DoF
Laseraanwijzer (smartphone): 3 DoF
Camera's 2 ruimtelijke computercamera's, foto / HD-video RGB-camera
Sensoren versnellingsmeter, gyroscoop, omgevingslichtsensor, nabijheidssensor
Audio / microfoon Dubbele luidsprekers en microfoons
Gewicht AR-bril (met kabel): 143 gram
Sluit USB-C aan op smartphone
Oppo Find X3 Pro-smartphone
Levensduur batterij (smartphone) Ongeveer twee uur in MR-modus, langer in spiegelmodus

Meer informatie: www.nreal.ai

Wat is de prijs van de slimme bril Nreal?

De Nreal Light zal in 2022 te koop zijn voor 550 euro.

Andere AR-brillen:

AR-bril Facebook
Facebook Glass

Prijs: nnb
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
AR-bril Apple Glass

Apple Glass

Prijs: nnb