Meta brengt eigen AR-bril uit in 2024

14 april 2022
Na in september vorig jaar samen te werken met Ray-Ban voor hun eerste paar slimme brillen, is Meta nu naar verluidt op zoek naar de lancering van haar allereerste augmented reality-bril in 2024. Augmented reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er is sprake van AR als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld door beelden op brillenglazen te projecteren.
Meta ar bril

Android AR bril van Meta

Anonieme bronnen die betrokken zijn bij het project vertellen tegen The Verge dat de bril van Meta zo wordt ontworpen dat hij onafhankelijk van een mobiele telefoon kan werken. Wel moet er gebruik worden gemaakt van een ander draadloos apparaatje. Het besturingssysteem zou zijn gebaseerd op Android. Volgens de nieuwe rapporten, als onderdeel van haar inspanningen om uit zijn metaverse, streeft het bedrijf er nu naar om de AR-bril uit te brengen onder zijn Project Nazare-initiatief tegen 2024, met een "lichter, meer geavanceerd" model in 2026. Natuurlijk komt er een derde, nog beter model door 2028. Anonieme bronnen suggereren ook dat het oorspronkelijke product een "telefoonvormig apparaat" nodig heeft om voor de computer te zorgen, terwijl een van CTRL-Labs afgeleid elektrisch polsbandje zal worden gebruikt voor controle.
In termen van wat het zal kunnen doen, zeggen geruchten dat het gebaseerd zal zijn op het Android-systeem en 3D-beelden zal bieden, evenals eye-tracking om een echte AR-ervaring te creëren. Net als andere slimme brillen heeft hij ook een camera aan de buitenkant, stereogeluid en een redelijk breed gezichtsveld. Ook krijgt het apparaat een speciale functie waarmee mensen door middel van hologrammen kunnen communiceren met andere gebruikers. Dat moet hen een meeslependere ervaring bieden dan videobellen, hoopt Meta-topman Mark Zuckerberg.
Omdat de markt zich nog in de beginfase bevindt, verwacht Meta niet dat er een groot aantal eenheden zal worden verzonden. Het bedrijf streeft ernaar de AR-brillen te verkopen in de "lage tienduizenden", voornamelijk gericht op ontwikkelaars en tech-enthousiastelingen, hoewel CEO Mark Zuckerberg Project Nazare beschouwt als Meta's "iPhone-moment". Volgens de bronnen wordt het een race tegen de klok om de bril op tijd af te krijgen voor 2024. De prijs van het apparaat is nog niet bekend, al ligt deze vermoedelijk boven de 299 dollar (ruim 270 euro).
Bron: www.theverge.com

Meer informatie over de AR-brillen

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over de augmented reality brillen (AR glasses):
meer informatie over augmented reality
Augmented reality (of toegevoegde realiteit) is de technologie die onze fysieke wereld uitbreidt en er lagen digitale informatie aan toevoegt. AR verschijnt in directe weergave van een bestaande omgeving en voegt er geluiden, video's en afbeeldingen aan toe. Een officiële overeenstemming over de definitie van toegevoegde realiteit is er niet, maar volgens een inventarisatie door Ronald Azuma ..
AR headset
"AR" staat voor "uitgebreide realiteit". Met een AR-bril (ook wel augmented reality headset genoemd) duikt je niet helemaal in een virtuele wereld, maar je kijkt naar de "echte" wereld om je heen met nieuwe ogen. Informatie over je omgeving kan bijvoorbeeld worden weergegeven: geografische gegevens, technische of historische feiten, tijden, temperaturen, enz. De AR-bril maakt ..

Wat zijn de verschillen tussen augmented en virtual reality?
Het grootste verschil tussen VR (virtual reality) en AR (augmented reality) is dat AR gebruik maakt van echte beelden zoals je die gewoon ziet als je kijkt en deze samen¬voegt met computer graphics en/of animaties. Hierdoor krijg je nog meer het gevoel dat het virtuele gedeelte thuishoort in het beeld dat ..
Bij VR is er geen visuele informatie meer van de echte omgeving omdat de bril je ogen ..