Oppo komt met eigen AR-bril: AR Glass

19 december 2019
Oppo heeft tijdens een eigen evenement een augmented-reality bril gepresenteerd: AR Glass. De wearable heeft veel weg van de augmented reality-brillen die bedrijven als Magic Leap op de markt hebben gebracht. De AR Glass van Oppo maakt dan ook gebruik van een fisheye camera, 3D reconstructie technologie en diffractive waveguide-technologie. Met deze samenstelling is het mogelijk om 3D-elementen in een zo groot mogelijke ruimte te projecteren. De AR-bril is vooral bedoeld voor games en soortgelijke applicaties en heeft daarvoor onder andere surround sound.

De bril heeft net als veel moderne ar-brillen een fisheye-lens om beelden op te nemen in een zo groot mogelijke ruimte. De bril kan in die ruimte virtuele driedimensionale objecten opbouwen waarmee de gebruiker interacties kan hebben. In een demovideo is bijvoorbeeld te zien hoe de bril een planeet kan weergeven waar manen omheen vliegen. De speler kan om die planeet heen lopen. Volgens PCMag maakt de bril gebruik van 'diffractive waveguide'-technologie, en heeft de bril surround sound ingebouwd. Daardoor lijkt het erop dat de bril vooral interessant is voor gaming.

Veel informatie is er op dit moment nog niet bekend over de bril. Oppo zegt druk bezig te zijn met de ontwikkeling van content, games en andere diensten voor de AR Glass. Oppo komt later met een releasedatum en een verkoopprijs van de AR Glass.

Meer informatie over AR en AR-brillen