De AR-bril van Apple komt naar verluidt in 2022

29 maart 2020 - Bron: The Information
Er zijn al enige tijd geruchten dat Apple aan een soort augmented reality-bril werkt. Uit een rapport van The Information is te lezen dat Apple zich klaarmaakt om de AR-strijd aan te gaan. Apple streeft er naar zijn AR-headset in 2022 uit te brengen. Volgens de informatie is het rapport afkomstig van een presentatie in oktober onder Apple-medewerkers. Hoewel sommige eerdere rapporten de releasedatum van de headset voor 2020 hadden gekoppeld, lijkt het erop dat Apple zijn tijd afwacht om de technologie goed te krijgen in plaats van de opkomende markt te betreden. Het rapport beweert dat Apple van plan is om in 2021 contact op te nemen met ontwikkelaars.

De AR-bril heeft naar verluidt de codenaam N301 en ziet eruit als een slankere versie van Facebook's Oculus Quest, behalve dat hij lijkt te kunnen schakelen tussen AR- en VR-modus. Hoewel lastig te implementeren, is het niet zo moeilijk om te bedenken hoe dit zou kunnen gebeuren; de bril kan transparant zijn zoals HoloLens van Microsoft in AR-modus, maar dim het glas of gebruik een ondoorzichtige laag in VR-modus. Net als HoloLens van Microsoft wordt van het apparaat verwacht dat het camera's gebruikt om de omgeving te volgen en de virtuele ruimte in kaart te brengen.

Het is duidelijk dat dit niet zomaar een bijproject is voor het bedrijf. Volgens The Information had de headsetpresentatie "genoeg werknemers om het Steve Jobs Theater met 1.000 zitplaatsen op het hoofdkantoor van Apple te vullen, wat suggereert dat Apple een aanzienlijk team heeft dat aan AR-projecten werkt."

Meer informatie over AR en AR-brillen