AR kantoor is toekomstige werkplek

3 juni 2020
Facebook heeft een korte video op Twitter gepubliceerd waarin een virtueel kantoor als werkplek van de toekomst in ontwikkeling wordt getoond, gezien door prototypes van augmented reality-brillen (AR-headsets).
AR reality werkplek van de toekomst
Nu de pandemie van COVID-19 ervoor zorgt dat bedrijven hun werknemers permanent op afstand laten werken, zelfs nadat het coronavirusrisico is verdwenen, experimenteert Facebook met manieren om het werk thuis te optimaliseren en hun werknemers de beste voorwaarden te bieden voor optimale productiviteit.

Volgens Bosworth, de vice-president van augmented reality en virtual reality-technologie is de technologie die wordt getoond in de acht seconden durende video een mixed reality-concept dat "voortbouwt op bestaande technologieën zoals Passthrough om mensen in staat te stellen te schakelen tussen echte en virtuele werelden." Afgebeeld in de clip is iemand die rondloopt en het formaat van virtuele, zwevende desktopschermen wijzigt om aan verschillende projecten te werken. Met Passthrough-technologie kunnen deze tools in realtime op iemands werkelijke omgeving worden geprojecteerd en kunnen ze hun echte, fysieke tools zoals een toetsenbord gebruiken.
AR MR mixed reality werkplek van de toekomst
Hoewel deze preview slechts een voorproefje was van wat er zou kunnen zijn, verklaarde Facebook: “We voorzien een dynamische virtuele werkomgeving die is verankerd door echte sociale aanwezigheid. Apparaten van de volgende generatie zouden mensen oneindige werkplekken bieden met configureerbare virtuele schermen, whiteboards en andere visionaire tools”.
AR augemented reality werkplek en kantoor van de toekomst

Meer informatie over AR en AR-brillen