RealWear HMT-1 AR-bril review

RealWear HMT-1 Review

08 maart 2021 - Partnercontent
In dit artikel bespreken we de RealWear HMT-1 AR-bril die 4 jaar geleden werd gelanceerd. De RealWear HMT-1 werd al snel marktleider in de categorie industriële smart glasses. Het bedrijf laat de concurrentie achter zich met een gespecialiseerd product dat specifiek is bedoeld voor gebruik door experts op afstand.

In deze RealWear HMT-1 review vergelijken we de Augmented Reality bril op 5 gebieden: Camera & Display, Comfort & Duurzaamheid, Software, Hardware en Navigatie.

RealWear HMT-1: camera en display

Het LCD scherm bevindt zich voor één oog (links of rechts) en de kijkhoek van het scherm kan eenvoudig worden aangepast. Bij gebruik van de RealWear HMT-1 is het belangrijk om het scherm in een geschikte hoek en afstand voor het dominante oog te positioneren. Het scherm is relatief klein en waardoor het even wennen kan zijn om gedetailleerde informatie te lezen.

Voordelen:
• Goede videokwaliteit
• Uitstekende foto’s

Nadelen:
• Het kleine scherm maakt het even wennen om gedetailleerde informatie te lezen.
RealWear HMT-1 AR-bril camera en display

RealWear HMT-1: comfort en duurzaamheid

De RealWear HMT-1 is de meest robuuste AR-bril die er te koop is en specifiek gebouwd voor industriële omgevingen. Het frame is zeer stevig en overleeft probleemloos een val van 2 meter. Bovendien is de smartglass bestand tegen sterke waterstralen en blootstelling aan stof waardoor het een IP66- classificatie heeft. Het is ook mogelijk om de ATEX gecertificeerde editie, de HMT-1Z aan te schaffen. De RealWear HMT-1Z kan gedragen worden in ATEX 1 zone’s.
Het dragen van de RealWear HMT-1 is comfortabel, de AR-bril is eenvoudig op te zetten en blijft stabiel zitten op het hoofd. Voor een hoger comfort raden we de RealWear HMT-1 workband aan. De workband verdeelt het gewicht nog beter. Daarnaast kan de RealWear ook gemakkelijk aan een veiligheidshelm geklikt worden.
Ten slotte kun je de camera eenvoudig draaien of verplaatsen, zodat de expert op afstand een optimaal zicht heeft.

Voordelen:
• Robuust , gebouwd voor industriële omgevingen.
• IP66-classificatie
• ATEX-versie beschikbaar

Nadelen:
• Het kleine scherm maakt het even wennen om gedetailleerde informatie te lezen.
RealWear HMT-1 AR-bril comfort

RealWear HMT-1: software

De RealWear HMT-1 draait op een Android 8.1-besturingssysteem. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste lijkt de gebruikersinterface van de AR-bril sterk op een Android-tablet, wat het intuïtief maakt om de RealWear te bedienen. Ten tweede is het mogelijk om Android-applicaties (.apk) handmatig te installeren. Niet alle Android applicaties werken goed op de RealWear HMT-1, dus goed testen is noodzakelijk.

Foresight is de cloud omgeving van RealWear waarin apparaten geregistreerd en beheerd worden. In Foresight kan een RealWear apparaat een “Policy” toegewezen krijgen. Policies kunnen gemaakt worden in Foresight en bestaan uit een aantal applicaties die je op het apparaat wilt installeren. Het is ook mogelijk om een eigen applicatie te uploaden naar Foresight en deze vervolgens via een “Policy” te publiceren naar het device.
Over het algemeen is Foresight gemakkelijk om mee te werken. Het is even wennen om Policies te maken in plaats van per apparaat te werken. Het voordeel van Policies wordt echter al snel duidelijk wanneer er met meer apparaten gewerkt moet worden. Het grootste nadeel bij het werken met Foresight is het wachten tot de apparaten zijn bijgewerkt met de nieuwe applicaties. Dit zou automatisch moeten gebeuren maar leidt soms tot een foutmelding.

Een unieke functie van de RealWear HMT-1 is dat het ook mogelijk is om Microsoft Teams te gebruiken.
RealWear HMT-1 AR-bril software MsTeams

RealWear HMT-1: hardware en navigatie

De RealWear HMT-1 is een van de best presterende AR-brillen met betrekking tot de batterijduur. De HMT-1 wordt geleverd met een 3250 mAh verwisselbare batterij. In de praktijk betekent dit dat je de augmented reality headset ongeveer 6 uur non-stop kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het gebruik batterijen te wisselen, wat de gebruiksduur met nog eens 6 uur verlengt. Het is belangrijk om te weten dat er een multi-oplader nodig is om de batterijen op te laden.

De RealWear HMT-1 wordt bedient met spraakopdrachten. De spraakherkenning is de beste in de markt vergeleken met andere smartglasses dankzij de vier geïntegreerd microfoons. De spraakherkenning werkt zelfs in lawaaierige omgevingen dankzij de automatisch ruis onderdrukking. Het grote voordeel van de spraakopdrachten is dat je handen echt altijd vrij zijn voor andere werkzaamheden.

De RealWear HMT-1 herkent 12 verschillende talen. Er is geen andere optie om het apparaat te bedienen dan met stem. Mocht u de commando’s vergeten, dan biedt het toestel altijd een ‘show help’-optie om de beschikbare commando’s te tonen.
Het interne geheugen van de RealWear HMT-1 is in totaal 16 GB maar is eenvoudig uit te breiden met een SD-kaart tot 256GB.

Voordelen:
• Lange batterijduur
• Hoge kwaliteit spraakherkenning

Nadelen:
• Beperkt intern geheugen (16GB)
• Alleen te gebruiken met spraakopdracht.
RealWear HMT-1 AR-bril hardware en accessoires

RealWear HMT-1: conclusie

Een duidelijke en gerichte visie in combinatie met een slim product ontwerp maakt de RealWear HMT-1 tot de beste in zijn klasse voor de remote service in de industriële omgeving. Ten eerste zorgt de hoogwaardige spraakherkenning en de comfortabele fit ervoor dat je handen echt altijd vrij zijn. Ten tweede is de Foresight-omgeving zeer handig om meerdere apparaten en applicaties te beheren. Ten slotte is de RealWear HMT-1 zeer robuust en duurzaam, waardoor implementatie binnen elke industriële omgeving mogelijk is.
RealWear HMT-1 AR-bril
Neem voor vragen over de RealWear HMT-1 of het kosteloos testen van use cases contact op met VR Expert:
ar brillen verkoop
VR Expert
Utrecht

Meer informatie over AR en AR-brillen