Nreal komt met een nieuwe AR-bril

30 sept 2021
De Chinese AR-start-up Nreal is flink bezig om de slimme Augmented Reality bril Nreal Light op de markt te zetten en doet dit door de AR-bril voornamelijk op de markt als smartphone-databril via mobiele telefoonaanbieders in Azië en Europa, onder andere via Vodafone. Nreal Light biedt momenteel al high-end AR-technologie in de compacte vormfactor van een zonnebril. Door het open ontwerp van de Nreal Light heb je - in tegenstelling tot een VR-bril - altijd de echte omgeving in beeld. Met een nieuwe financiële injectie wil Nreal internationaal nog meer groeien en nieuwe producten ontwikkelen.
slimme ar-bril nreal

Financiering voor de slimme zonnebril achtige AR-bril

Positief aan de ARbril Nreal Light is de slanke vormfactor, die bijna doet denken aan een normale zonnebril - hoewel de techbril onder meer camera's en displays bevat. Nreal kondigt nu een financieringsronde van 100 miljoen dollar aan. De investering is gebaseerd op een bedrijfswaardering van $ 700 miljoen. Nreal wil het geld graag gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling en voor markttoegang in China en de VS. In Azië verkoopt Nreal lichte brillen in onder meer Zuid-Korea en Japan. "China is een grote markt die we volgend jaar willen betreden, evenals de VS en waarschijnlijk andere landen", zegt Nreal-topman Chi Xu.
Een van de investeerders van Nreal is de elektrische autofabrikant Nio. Xu ziet potentie voor een samenwerking: Augmented Reality in Nio's elektrische voertuigen is een interessant toepassingsscenario.

Nreal kondigt slimme bril Nreal Air consumenten AR-bril aan

Xu maakte bekend dat Nreal van plan is een slimme AR-bril in een "compleet nieuw design" te introduceren. De bril moet lichter, comfortabeler en goedkoper zijn dan het huidige model.
Verdere internationale expansie moet worden aangepakt met het nieuwe model, waarbij Xu vanwege de lagere prijs een grotere kans op succes verwacht. Net als de huidige lichtbril moet ook het nieuwe model als speler verbonden zijn met een smartphone. Daarnaast wil Nreal AR-ontwikkelaars in de toekomst meer motiveren om bij te dragen aan het Nreal-ecosysteem, bijvoorbeeld door middel van “een vriendelijker bedrijfsmodel” en meer diensten zoals ondersteuning bij marketing en app-ontwikkeling, zegt Xu.

Bron: https://www.cnbc.com/2021/09/23/chinese-ar-glasses-firm-nreal-raises-100-million-in-new-funding.html

update sept. 2021:
Nreal heeft nu een nieuw model aangekondigd, "Nreal Air". De bril is zelfs lichter dan de Nreal Light-bril, met een gewicht van slechts 77 gram - zo'n acht gram onder Nreal Light. De nieuwe slimme bril heeft een micro-OLED-scherm van 49 pixels per graad en een verversingssnelheid van 90 Hz. De gestroomlijnde en naar buiten gerichte camera zorgt voor een groter scherm, een meer casual look en instelbare kijkhoeken voor optimaal gebruikerscomfort. De release vermeldt nog steeds dat gaming mogelijk is bij de smart AR-bril, maar legt de nadruk op streaming media zoals YouTube.
De slimme bril zit nog steeds vast aan je smartphone, net als de Nreal Light. Maar de smartbril is ongeveer een derde lichter en comfortabeler om te dragen dan veel eerdere AR-brillen. De slimme bril heeft een verstelbaar drietraps harksysteem, waarmee gebruikers de kijkhoek kunnen aanpassen door de lens te kantelen, en elastische pootjes die strak om het hoofd zitten en niet wegglijden. Het ontwerp van Nreal Air heeft een naar buiten gerichte camera om te focussen op de theaterervaring. Bij 46 graden heeft de bril een breder gezichtsveld dan de vorige bril.

AR-bril Nreal Light
Nreal Light

Prijs: nnb