Meta


Meta's recentste AR-bril (meer specifiek genoemd de Meta 2) lijkt qua benadering op de ARbril van Microsoft. Het projecteert hologrammen op glazen brillen aan je hoofd en je communiceert met die hologrammen met je handen. Meta's benadering van de interface is echter heel anders. Meta wil dat hun besturingssysteem een ??omgeving creŽert die onze hersenen gewoon begrijpen, zonder dat het nodig is om het te leren gebruiken.
Meta richt zich met name op praktische applicaties en negeert vooralsnog gaming.
Meta 2

Beschikbaar vanaf : 2016
Type                    : standalone AR-bril
Gezichtsveld         : onbekend
Schermresolutie    : 2560 x 1440
Refresh rate          : onbekend
Operating system  : onbekend
Prijs                     : $ 949

Meta

De Meta 2 is een Augmented Reality bril ontwikkeld door Meta Vision, die kan worden beschouwd als een directe concurrentie met Microsoft's HoloLens. De aangekondigde technische details zijn vrij indrukwekkend. De ontwikkeling van de bril zal in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen. De prijs van het systeem bedraagt ??$ 949, wat verder ligt dan de $ 3.000 die door Microsoft vereist is. Daarnaast kan elke ontwikkelaar de AR-bril van Meta Vision vooraf bestellen. De Redmonder, aan de andere kant, levert alleen aan geselecteerde ontwikkelaars in de VS en Canada

De projectoren van de Meta 2 bieden een 90 graden zichtveld. Dit is drie keer de grootte van de HoloLens. De resolutie van het scherm is 2560 x 1440 pixels. Intern moeten de brilsensoren de kop- en handbewegingen van de gebruiker herkennen. Aan de voorzijde is een camera geÔnstalleerd, die op 720p oplost. De latentie van de bril is nog steeds opvallend in deze vroege versie. Vier ingebouwde luidsprekers zijn verantwoordelijk voor de geluidsuitvoer.
De Meta 2 wordt bediend met handgebaren. Om dit te doen nemen de sensoren de handen van de gebruiker vast en synchroniseren ze de uitgebreide realiteit met hun beweging.


Games en software
Software en games zijn nog niet beschikbaar, maar de bril wordt verkocht als ontwikkelingsversie. Zij zullen hopelijk helpen bij talrijke toepassingen. Deze versie ondersteunt echter al Microsoft Office, Spotify en Adobe Creative Suite. Het besturingssysteem is Windows 10.

Mobiliteit
Aangezien de bril met een 3 meter kabel op de pc moet worden aangesloten, is de mobiliteit zeer beperkt. Of de versie ook zo is, is onduidelijk.
augmented reality bril
Meta 2
alles wat je wilt weten over de Augmented Reality-Bril
AR-bril
AR-bril.info
© 2017 AR-bril.info
AR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over augmented reality brillen. E-mail: contact@ar-bril.info