Microsoft Hololens

Beschikbaar vanaf : 2019
Type                    : standalone AR-bril
Gezichtsveld         : 120 graden
Schermresolutie    : 1268 x 720
Refresh rate          : 60 Hz
Operating system  : Windows 10 (Holographic)
Prijs                     : $ 3.000 (ontwikkelversie)

Hololens


De hologrambril Hololens is momenteel alleen beschikbaar voor softwareontwikkelaars. De AR-bril kan overtuigende 'hologrammen' in het gezichtsveld van de drager projecteren. Het verschil met andere AR-brillen is dat de AR-bril rekening houdt met de omgeving van de brildrager: dankzij ingebouwde, diepte metende camera's 'weet' de AR-bril waar zich muren, tafels, stoelen, banken en andere objecten bevinden en ervoor zorgt dat projecties niet dwars door die voorwerpen heen worden geplaatst. Nadelen aan de Hololens zijn nu nog dat de slimme bril vrij fors is en dat de accu slechts circa 3 uur per oplaadbeurt werkt. Een hele dag ermee rondlopen is dan ook nog niet mogelijk.
De Hololens is comfortabel om te dragen zodra je de juiste positie hebt gevonden. Eenmaal op, kunt je een holografische wereld zien binnen in welke binnenruimte je ook bent. De headset kan gebruikt worden om op internet te surfen, een rondleiding door te brengen in de verre wereld of een indrukwekkend spel te spelen. Wel moeten een tweetal gebaren geleerd worden om met de holografische interface kunt te kunnen werken. Met die gereedschap heb je de vrijheid om naar wens te bewegen.

De HoloLens bevat een aangepaste chip die zij zelf ontworpen heeft als de HPU ("holografische verwerkingseenheid") die de real-time terabytes gegevens verwerkt om het milieu-begrip te verwerken en ruimtelijke kaartmazen te bouwen. Het biedt ook real-time micro-correcties aan positieopsporing, waarbij de GPU-uitgang wordt opgewaardeerd van 60 fps in volle kleur tot 240 fps (4x enkele kleur) bij elk frame, aan te passen aan elk van de microbewegingen die het hoofd maakt.
Camera's naar buiten gericht van de hoofdtelefoon letten op je bewegingen en zien de ruimte waarin je bent, terwijl anderen de diepte meten. Een overvloed aan sensoren meet je beweging en laat het apparaat trucs op je ogen spelen, waardoor de hologrammen ongelooflijk realistisch zijn.
Wat kan de Microsoft HoloLens?

De augmented realitybril HoloLens van Microsoft is een innovatie op de AR-markt: je kunt een volledig nieuwe ervaring van de uitgebreide realiteit ervaren.


Wat kan de Microsoft HoloLens?

De glazen van de Hololens bril creŽren 3D-projecties tegen de achtergrond van uw directe omgeving. De projecties zijn zo van nature aangepast aan de realiteit dat ze bedrieglijk lijken.
De HoloLens werkt met zowel de smartphone als de pc. Om ze te gebruiken heb je geen extra controle nodig door controller of dergelijks: De HoloLens projecteert lichtpunten, die hologrammen, informatie en andere inhoud in je eigen gezichtsveld creŽren. Met behulp van taal, gebaren en bewegingen kan de AR-bril worden gecontroleerd.
De Microsoft HoloLens is draadloos. Je kunt vrij in de kamer bewegen zonder kabels of dergelijke in uw ervaring te beperken - dit maakt de illusie nog perfecter. Alle technische informatie is opgenomen in de frames van de bril en wordt hier van verwerkt.


Nadelen van Microsoft HoloLens

Tot nu toe is de Microsoft HoloLens nog in ontwikkeling - maar geselecteerde mensen hebben ze al kunnen testen.
Volgens het huidige ontwikkelingsfase van de HoloLens is het zichtveld van de bril nog steeds zeer beperkt. Zo zie je zo veel als een groot scherm of televisie. De ervaren ervaring heeft natuurlijk ook hieraan last.
Bovendien zijn de glazen geen lichtgewicht: hoewel de HoloLens een hoofdband heeft om het bril te vergemakkelijken, voelt u na korte tijd nog spanning in uw lichaam. De ontwikkelaars van HoloLens werken aan het feit dat de bril snel lichter is en dus langer kan gedragen worden - dat wil zeggen totdat de batterij leeg is. Dit is een verdere bouwplaats. Op dit moment houdt de batterij van de bril slechts enkele uren.
Het grootste nadeel is echter, in ieder geval voor normale klanten en fans van Virtual en Augmented Reality : de glazen van Microsoft zijn nog niet beschikbaar op de markt. Dat betekent dus dat we nog wat geduld moeten hebben.


Microsoft HoloLens in beroepen

Microsoft HoloLens wordt onder andere gebruikt in onderzoek. Artsen kunnen bijvoorbeeld de glazen gebruiken om het menselijk lichaam in 3D te projecteren en, met behulp van de afbeelding, de verbindingen beter in het lichaam te visualiseren of ingewikkelde operaties uit te oefenen.
Microsoft HoloLens is ook een geweldige innovatie voor architecten. Bouwplannen kunnen driedimensionaal worden bekeken met behulp van bril en dus beter begrepen worden. Het onderhoud van complexe machines of de bouw van auto's zal ook door HoloLens worden vereenvoudigd.
hologrambril
Microsoft
Hololens
alles wat je wilt weten over de Augmented Reality-Bril
microsoft Hololens
AR-bril.info
© 2017 AR-bril.info
AR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over augmented reality brillen. E-mail: contact@ar-bril.info