Apple wil in 2020 AR-bril verkopen

Techgigant Apple zou in 2020 een bril voor augmented reality (AR-bril) willen verkopen. Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg op basis van niet nader genoemde bronnen. De AR-bril zou zijn voorzien van een beeldscherm en ingebouwde processor. Alle hardware vereist voor de headset wordt volgens de bronnen verwerkt in één chip, net zoals nu het geval is bij de chip van de Apple Watch. Het is nog onduidelijk hoe gebruikers de bril precies kunnen bedienen. Het techbedrijf zou op dit moment kijken hoe stembediening, aanraakpanelen en hoofdbewegingen ingezet kunnen worden. Op de bril staat een aangepaste versie van iOS geïnstalleerd, die intern bekendstaat als rOS. Bron Nu.nl.
Apple hoopt in 2019 een eerste prototype te kunnen produceren, waarna een verkoopbare versie in 2020 geproduceerd moet worden. Het techbedrijf heeft niet op de geruchten gereageerd.
Microsoft en Google werken respectievelijk aan de AR-brillen Hololens en Google Glass, die speciaal voor de zakenwereld worden gemaakt.
alles wat je wilt weten over de Augmented Reality-Bril
AR-bril
AR-bril.info
© 2017 AR-bril.info
AR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over augmented reality brillen. E-mail: contact@ar-bril.info